Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έρωτας στα χρόνια της «χολέρας»

Έρωτας στα χρόνια της «χολέρας»
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 - 18:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Στη φύση δεν υπάρχουν ανταμοιβές ούτε τιμωρίες, υπάρχουν μόνο συνέπειες». Προφανώς δεν είχε κατά νου το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εκείνος που ξεστόμιζε την παραπάνω φράση. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι οδηγήθηκε σ' αυτή από μια σειρά γεγονότων. Μια σειρά γεγονότων εξάλλου μας έχουν οδηγήσει στις συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται ο αποψινός τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Ένας τελικός που απέχει έτη φωτός από το να χαρακτηριστεί γιορτή.

Συνέπειες λοιπόν. Μ' αυτές έχουν έρθει πλέον αντιμέτωποι όσοι επί σειρά ετών «έσπερναν» καχυποψία και πότιζαν με δηλητήριο το μυαλό όλων για να δικαιολογήσουν τις δικές τους ανεπάρκειες. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν «Γκράνκασα», οι διαιτητές «χιλιοτραγουδισμένοι» και «θα σφύριζαν μόνο στα τρένα» και όλοι μαζί συνέθεταν μια (μόνο υποτιθέμενη όπως αποδείχθηκε) Εγκληματική Οργάνωση.

Το τάισαν το «τέρας» και με το παραπάνω. Και πλέον είναι ανεξέλεγκτο. Ακόμα και σήμερα, μόλις χθες για την ακρίβεια, του έδωσαν μερικές «κουταλιές» ακόμα. «Μας έκλεψαν», επανέλαβε για 157η φορά ο Λουτσέσκου τον οποίο οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας, καλού κακού, φρόντισαν με το pregame πρόγραμμα που εκπόνησαν, να μη τον φέρουν μαζί στην ίδια αίθουσα με τα μέχρι πρότινος «κιτρινόμαυρα» συνεταιράκια.

Φαντάζεστε την έκφραση του Χιμένεθ την ώρα που ο Ρουμάνος θα έλεγε δίπλα του: μας έκλεψαν; Πλάκα θα 'χε αλλά η εξυγίανση δεν μας την έκανε τη χάρη...

Η εξυγίανση που έφερε ξένο αρχιδιαιτητή, ξένους διαιτητές και, όπως λένε οι πληροφορίες, στην Αττική από χθες το βράδυ σουλατσάρουν και δέρνονται και ξένοι (αυτούς, όχι δεν τους έφερε η εξυγίανση) χούλιγκαν. Παιδιά, κάτι λάθος καταλάβατε, όταν λένε «το ξένο είναι πιο γλυκό» σε κάτι άλλο αναφέρονται.

Δεν είναι εκπληκτικό αλήθεια; Οι άνθρωποι που θα έφερναν την υποτιθέμενη εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι εκείνοι που το έχουν φέρει μια... ανάσα, ένα... γης Μαδιάμ, από το Grexit. Είπαμε όμως, συνέπειες... Συνέπεια είναι ν' ασχολείσαι επί σειρά ημερών, ακόμα και τώρα, με το... περιτύλιγμα του τελικού και όχι το έρμο το ποδόσφαιρο.

Βλέπεις, ο οπαδός του ΠΑΟΚ έχει πειστεί ότι του ανήκε το πρωτάθλημα και τον έκλεψαν. Και να μην το πίστευε, με τόση... πλύση εγκεφάλου από τους ανθρώπους του δικεφάλου, το αποδέχθηκε. Τα βολικά ψέματα εξάλλου ήταν ανέκαθεν πιο ευχάριστα από τις άβολες αλήθειες...

Αυτός ο εκ των προτέρων οργισμένος οπαδός λοιπόν θα πρέπει να καθίσει φρόνιμα απόψε. Και, οκ, αν η ομάδα του πάει καλά, θα καθίσει. Αν δει όμως τον Χριστοδουλόπουλο και τον Αραούχο να πανηγυρίζουν πως θ' αντιδράσει;

Μακάρι να μη γίνει το παραμικρό. Βλέπετε, σε αντίθεση με αυτούς που υποτίθεται ότι αγαπούν το ποδόσφαιρο και το έχουν σφιχταγκαλιάσει τόσο που είναι έτοιμοι να το... πνίξουν πια, εμείς το γουστάρουμε αληθινά. Είναι έρωτας. Έρωτας στα χρόνια της «χολέρας».

ΥΓ: Κι αν (μακάρι να μην επαναλαμβάνουμε) όλα πάνε στραβά απόψε και γίνουν επεισόδια, να μην ανησυχούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. «Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν». Έχουν άλλωστε την εμπειρία του περυσινού τελικού-«διαφήμιση» στο Βόλο...

Διαβάστε επίσης

Μάτι να γυαλίζει

Μάτι να γυαλίζει

Οι αναμνήσεις από το ντέρμπι της Ριζούπολης και η διαφορά με το σήμερα.- Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.