Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολύ παλιόπαιδο ο Λάζαρος

Πολύ παλιόπαιδο ο Λάζαρος
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 - 11:59

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από το χαμηλό (στην πλειοψηφία) ποδοσφαιρικό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτό μπορεί να πει κανείς ότι είναι το επίπεδο «ξύνω τον πάτο να πάω παρακάτω» ανθρώπων που ασχολούνται μ' αυτό. Και μιλάμε για ανθρώπους οποιασδήποτε ιδιότητας (παράγοντες, φίλαθλοι κτλ) που κινούνται μέσα και γύρω από το άθλημα.

Μια συμφωνία και μια υπογραφή... μακριά απέχει, όπως αποδεικνύεται, σε τούτο τον τόπο το να φτύνεις εκεί που έγλειφες και το αντίστροφο. Μέχρι «χθες» ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο αγαπημένος Λάζαρος για όλους όσοι αγαπούν την ΑΕΚ. «Σήμερα» δεν έχει γίνει, απλά, Χριστοδουλόπουλος και πάλι αλλά... φλερτάρει και με το «παλιόπαιδο».

Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι... μυρίζουν τα χνώτα του, ότι ο ωροσκόπος του δεν ταίριαζε με της ΑΕΚ, ακόμα και ότι γερνάει πιο γρήγορα από τους κοινούς θνητούς. Μέχρι «χθες» ήταν 31χρονος, από «σήμερα» έγινε 32. Ουάου, πως περνάει έτσι ο χρόνος ρε παιδιά, αγχώθηκα. Μιας και το 'φερε η κουβέντα και υπάρχει τέτοια ζέση, σήμερα που μιλάμε είναι 31 ετών, 4 μηνών και 27 ημερών. Στις 19 Δεκέμβρη που θα γίνει ακριβώς 32 να τον πάρετε τηλέφωνο να του ευχηθείτε.

Για να το σοβαρέψουμε, αλήθεια, ποιός και με ποιά κριτήρια έχει το δικαίωμα να σε κρίνει ηθικά; Που είναι αυτός με το φωτοστέφανο στο κεφάλι να ξέρουμε να είμαστε καλά παιδιά όταν περνάμε από μπροστά του μπας και κλείσουμε μια θέση στον Παράδεισο; Αλήθεια, εν έτει 2018 συζητάμε ακόμα για προδοσίες; Στεκόμαστε στα πρόσωπα; Σ' έναν κόσμο άκρως επαγγελματικό, στα όρια του στυγνού, ο καθένας κάνει την επιλογή που κρίνει συμφέρουσα για τον εαυτό του. Αυτός, στο κάτω κάτω, είναι που θα «λουστεί» και τις συνέπειες της επιλογής, καλές ή κακές.

Όμως, κατά πως φαίνεται, εξακολουθούμε να λατρεύουμε το μελό και ακόμα περισσότερο το ριάλιτι. Εμείς θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην πραγματικότητα. Κι αυτή, όπως σημειώναμε και χθες, λέει ότι ο Ολυμπιακός μόλις απέκτησε τον MVP του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα τον στέρησε από την εν ενεργεία πρωταθλήτρια. Τα υπόλοιπα, στο γήπεδο, όχι στα δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης

We (must) keep on dreaming

We (must) keep on dreaming

Γιατί τα καλύτερα όνειρα βλέπονται με τα μάτια ανοιχτά… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

A cat in gloves

A cat in gloves

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης περιμένει να του... πετάξουν το γάντι, θα το σηκώσει!- Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.