Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλείστε την πόρτα να μη... μπουν!

Κλείστε την πόρτα να μη... μπουν!
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018 - 18:28

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δε χωράει αμφιβολία ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει ιστορικές στιγμές την τελευταία διετία και ακόμα περισσότερο τους τελευταίους 12 μήνες. Θα λέγαμε ότι τα έχουμε δει όλα αλλά πολύ φοβόμαστε ότι έρχονται και χειρότερα. Ποιός ξεχνάει τον... πριβέ τελικό (Ολυμπιακός-ΑΕΚ) του ΟΑΚΑ το 2016; Πως να σου φύγει από τη μνήμη και το περυσινό... υπερθέαμα του Βόλου (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ); Ένας τελικός που κυριάρχησε, κυριολεκτικά, ο πιο ισχυρός. Πριν από το παιχνίδι σε μπράτσα (σ.σ.: η μάχη της πεζογέφυρας) και στο παιχνίδι διαιτητικά.

Εννοείται ότι θα έχει περίοπτη θέση στην καρδιά μας και το φετινό (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ξανά) διήμερο... εορταστικών εκδηλώσεων σε Αττική και περίχωρα με κορύφωση στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς στο οποίο αφού δεν μπορέσαμε εμείς να γίνουμε Ευρώπη, την φέραμε εδώ με τον διαιτητή Μπορμπαλάν.

Ξέρετε κάτι όμως; Σαν τη Super League 2017/18, δεν έχει. Τι εξυγίανση ήταν αυτή Θεέ μου; Ήταν τόσο καλό το πρωτάθλημα που διοργανώθηκε που η ΕΠΟ, φοβούμενη μην υπάρξει...διαρροή ποιότητας, έκλεισε τις πόρτες. Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, συνολικά 16 (8πλάσια σε σχέση με πέρυσι που έγιναν και 12 ματς παραπάνω λόγω πλέι οφ) ήταν τα ματς που διεξήχθησαν φέτος κεκλεισμένων των θυρών στην λατρεμένη μας Super (την ποιά;) League.

«Κλείστε την πόρτα να μη φύγει», λέει ένας στίχος που έγραψε πολλά χρόνια πριν ο Γιάννης Πάριος. Στην ΕΠΟ δεν τον άκουσαν καλά και κάνουν το αντίθετο, κλείνουν τις πόρτες για να μη μπει μέσα ο κόσμος. Αλλά είπαμε, πριβέ τελικός κυπέλλου, νάτο και το πριβέ πρωτάθλημα. Χωρίς κόσμο, ντέρμπι που κρίνουν τίτλο δίχως καν αρχή (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) αλλά και δίχως τέλος (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ).

Άντε παιδιά, σύντομα και δίχως προπονητές (το πρότεινε ήδη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, ο Δημητρίου), δίχως παίκτες, γιατί όχι και δίχως μπάλα. Να το παίζουμε στο κουτσό, την τρίλιζα, άντε στη μακριά γαϊδούρα. Μην έχει και σκοτούρες ο πρόεδρος. Εξάλλου είναι προφανές πως όσο περισσότερο ασχολούνται με το αντικείμενο, τόσο χειρότερο γίνεται. Δικό τους δημιούργημα ήταν οι κλειστές πόρτες. Αποτέλεσμα των αλλαγών στους κανόνες που σκαρφίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Νόμοι με μπαλώματα. Γι' αλλού ξεκίνησε ο πρώτος νομοθέτης, αλλού κατέληξε ο πιο πρόσφατος. Τους διαβάζεις και νομίζεις ότι ακούς τον περιβόητο αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιο. «Στην αρχή εμείς θέλαμε και μετά δε θέλαμε», ένα πράμα. Τώρα που το σκέφτομαι, τρομάζω στην ιδέα των νέων αλλαγών που θα κάνουν κι αυτό το καλοκαίρι. Να μας λυπηθεί ο (ποδοσφαιρικός) Θεός...

ΥΓ: Δεν φώναξε τους ξένους (όπως τη ΦΙΦΑ στο ποδόσφαιρο), δεν διέκοψε το πρωτάθλημα. Αντιθέτως ο κ. Βασιλειάδης με την επιστολή του προς την ΕΟΚ του κ. Βασιλακόπουλου, είπε στο... πρόβλημα, λύσου μόνο σου.

Διαβάστε επίσης

As Greek as it gets

As Greek as it gets

Σε ποιούς και πόσους Έλληνες στηρίχθηκε από το 2010 μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Αγάπα το, το ρημάδι

Αγάπα το, το ρημάδι

Εσύ τι «κράτησες» από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.