Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σταμάτα να ψάχνεις δικαιολογίες, βρες κίνητρα

Σταμάτα να ψάχνεις δικαιολογίες, βρες κίνητρα
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 - 10:55

Ας αρχίσουμε με μερικά πράγματα που (νομίζουμε τουλάχιστον) δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. 1) Κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να υποδείξει σε οποιονδήποτε τι θα κάνει με τα χρήματά του. Ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές που αυτά είναι λίγα, το ξόδεμα επιβάλλεται να γίνεται πιο προσεκτικά. 2) Κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να πει σε οποιονδήποτε ότι είναι περισσότερο Ολυμπιακός από 'κείνον. Ούτε μπορεί να του επιβάλλει το πως θα αισθανθεί.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Το κείμενο απευθύνεται σε όλους όσοι τα τελευταία χρόνια δεν θέτουν ζήτημα οικονομικό αλλά επιλογών για την απόσταση που κρατάνε από τις ομάδες. «Γιατί να πάρω διαρκείας στο ποδόσφαιρο; Ο πήχης χαμηλώνει χρόνο με το χρόνο», ακούς στα ραδιόφωνα / διαβάζεις στα κοινωνικά δίκτυα συχνά. «Ωραίες οι στιγμές που μας έχει χαρίσει η ομάδα μπάσκετ στην Ευρωλίγκα αλλά στην Ελλάδα εξακολουθούμε να πηγαίνουμε ως πρόβατα για σφαγή», είναι ένα άλλο... μότο που αφορά το μπασκετικό τμήμα.

Αμφότερες οι απόψεις βγαίνουν όλο και πιο συχνά από διάφορα στόματα. Αυξάνονται με μαθηματική πρόοδο εκείνοι που τις χρησιμοποιούν. Για την οικονομία της κουβέντας (προφανώς κατά τη γνώμη μας είναι λάθος και οι δύο παραπάνω απόψεις) ας υποθέσουμε ότι υπάρχει βάση δικαίου σ' αυτές τις γνώμες. Αφού λοιπόν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ δίνουν αφορμές να... παγώνεις εσύ μαζί τους, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τι ακριβώς κάνει λάθος; Για ποιό λόγο δεν είσαι δίπλα τους ψυχή τε και σώματι;

Γιατί από εκατομμύρια Ολυμπιακούς τα ενεργά μέλη είναι κάτι παραπάνω από 20.000; Γιατί, επίσης, όσοι έχουν γίνει μέλη δίχως να προμηθευτούν διαρκείας σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ είναι κάπου 3.000; Που είστε όσοι δεν θέτετε οικονομικό ζήτημα για να είστε δίπλα σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ αλλά δυσαρέσκειας στις επιλογές και την εικόνα της ομάδας; Ξέρετε κάτι; Έχουμε την αίσθηση, για να μην πούμε πεποίθηση, πως όσο περνούν τα χρόνια όλο και αυξάνονται εκείνοι που αναζητούν δικαιολογίες για ν' απέχουν, απ' αυτούς που βρίσκουν κίνητρα για να είναι παρόντες.

Αν το 1/3 των like και των share που έγιναν και χθες (και που γίνονται κάθε φορά στις θεόρατες επιτυχίες των ερασιτεχνικών τμημάτων) μετατρέπονταν σε ενεργά μέλη, έστω σε κάρτα φιλάθλου, ο Ολυμπιακός δεν θα πήγαινε απέναντι στην Προ Ρέκο, ή ανάλογες Προ Ρέκο, υστερώντας τόσο πολύ σε μπάτζετ. Θα πήγαινε ως φαβορί, έστω ως ισάξιος σε (θεωρητικά τουλάχιστον) αξία.

Επαναλαμβάνω, το κείμενο δεν αφορά ανθρώπους που δυσκολεύονται για τα προς το ζην. Τροφή για σκέψη δίνει σε ανθρώπους που μπορούν να διαθέσουν αλλά επιμένουν να βρίσκουν δικαιολογίες και όχι κίνητρα για να στηρίξουν τον σύλλογο που λένε ότι αγαπούν.

Διαβάστε επίσης