Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ερώτηση των... 40 εκατ.ευρώ

Η ερώτηση των... 40 εκατ.ευρώ
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 - 19:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ηταν Μάιος 2015. Ο Ιβάν Σαββίδης, συνοδευόμενος από κουστωδία υπαλλήλων του και εκπροσώπων ΜΜΕ «επισκέπτονταν» την Εφορία Θεσσαλονίκης προκειμένου να παραδώσει το έγγραφο / αποδεικτικό εξόφλησης χρεών 10,8 εκατ. ευρώ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το ελληνικό Δημόσιο. Ακόμα και η Προϊσταμένη της εφορίας, ήθελε δεν ήθελε, συμμετείχε στο σόου δεχόμενη στο γραφείο της, πέρα από τον κ.Σαββίδη και πλειάδα δημοσιογράφων, φωτογράφων και κάμεραμεν.

Είδαμε τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να κάθεται στο γραφείο λες και αντάλλασσε τυπική κοινωνική υποχρέωση. «Ε, αφού ήρθαν στη γιορτή μου, έπρεπε να πάω στη δική τους», ένα πράμα. Τον είδαμε και να ποζάρει έξω από το κτίριο της εφορίας επιδεικνύοντας με καμάρι το αποδεικτικό / επιταγή.

Προφανώς είναι σημαντικό και πολύ θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι ιδιοκτήτες των ομάδων να φροντίζουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Το ίδιο σημαντικό, ίσως και περισσότερο, από το να φροντίζουν να χτίζουν καλές ομάδες είναι να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε αυτές να παραμένουν υγιείς. Να μην... τρομάζει κανείς στην ιδέα της αποχώρησής τους μια μέρα και τη διακοπή χρηματοδότησης.

Στη σημερινή ξενάγηση των ρεπόρτερ που ασχολούνται με τα κοινά του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη επικοινωνήθηκε από πλευράς ερυθρολεύκων το εξής... ασήμαντο: όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την ΠΑΕ το προπονητικό κέντρο ήταν περίπου 50 στρέμματα, σήμερα έχει φτάσει τα 100 (!) και στο μεσοδιάστημα έχουν επενδυθεί για την επέκταση αλλά και την αναβάθμισή του 40 εκατ.ευρώ!

Σε μια περίοδο λοιπόν που ο ιδιοκτήτης των Πειραιωτών τα... ακούει από μερίδα του κόσμου για την πρώτη απώλεια πρωταθλήματος της θητείας του και την (ομολογουμένως) κακή εικόνα της ομάδας πέρυσι, είναι ν' απορεί κανείς γιατί δεν ήταν σήμερα στην είσοδο του Ρέντη επιδεικνύοντας σχετικά παραστατικά αξίας 40 εκατ.ευρώ που σπαταλήθηκαν για την επένδυση.

Θα μπορούσε επίσης να μοστράρει και τα τρόπαια των 7 σερί πρωταθλημάτων ή και το ranking της UEFA σύμφωνα με το οποίο ο Ολυμπιακός είναι η 30η ομάδα της 10ετίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θα μπορούσε να κάνει κι άλλα, πολλά. Φυσικά να βγάλει τη σούμα των προσωπικών «τονωτικών οικονομικών ενέσεών» του στον Ερασιτέχνη ή το συνολικό ποσό που μπήκε στα ταμεία των τμημάτων του συλλόγου χάρη στην απόφασή του να... περνάει η πώληση διαρκείας «μέσα» από την κάρτα μέλους. Εννοείται θα μπορούσε να θυμίσει τι χρέη βρήκε και πλήρωσε όταν ανέλαβε την ομάδα και φυσικά την εφορία για συμβόλαια και τη λειτουργία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν μπορώ να ξέρω αν θα το έκανε σίγουρα ο Ιβάν Σαββίδης. Νομίζω πως γνωρίζω για ποιό λόγο δεν το έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Καλύτερα από τα λόγια, εξάλλου, μιλάνε οι πράξεις. Και τις έχει αφήσει να «μιλούν» για 'κείνον.

Οτι φτάσαμε στο σημείο να τονίζουμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και να προσπαθούμε να δείξουμε το δάσος στον κόσμο που επιμένει να βλέπει μεμονωμένα κάποια σάπια δέντρα πρέπει αναμφίβολα να προβληματίσει. Οχι τον Μαρινάκη, εκείνους που εστιάζουν σε λάθος πράγματα...

Διαβάστε επίσης

Ο Ρουμπιάλες και ο Γραμμένοθ

Ο Ρουμπιάλες και ο Γραμμένοθ

Οι κόκκινες γραμμές της ισπανικής ομοσπονδίας και οι μπορδοροδοασπρόμαυρες της ελληνικής. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.