Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ρουμπιάλες και ο Γραμμένοθ

Ο Ρουμπιάλες και ο Γραμμένοθ
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 - 18:08
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις δικές του κόκκινες γραμμές. Ο καθένας μας, ξεχωριστά, ορίζει το: ως εδώ και μη παρέκει. Την κόκκινη γραμμή την τραβάς εκεί που σου υπαγορεύει η παιδεία σου, τα βιώματά σου και οι προσωπικές σου αντοχές. Είναι όλα υποκειμενικά. Αυτό που για μένα φαίνεται με «έγκλημα ηθικής» για σένα μπορεί να είναι πταίσμα.

Ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός κόσμος συζητάει από το μεσημέρι για τις εξελίξεις στην Εθνική Ισπανία. Προφανώς γνωρίζετε ήδη ότι ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουΐς Ρουμπιάλες, πήρε την σοκαριστική (για την συντριπτική πλειοψηφία) απόφαση να απομακρύνει από τον πάγκο της «φούρια ρόχα» τον Ζουλιέν Λοπετέγκι. Και το έκανε μόλις μία μέρα πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο προκαλώντας τεράστια αναταραχή στην ομάδα του.

Για τον 40χρονο, μόλις, κ. Ρουμπιάλες ήταν μια κόκκινη γραμμή που ξεπεράστηκε ότι ο Λοπετέγκι, αν και ετοίμαζε την Ισπανία για το Μουντιάλ συνομιλούσε και συμφωνούσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να την αναλάβει μετά το πέρας των αγώνων στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Μάλιστα, όπως λέγεται, στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας έμαθαν τη συμφωνία του προπονητή με τη Ρεάλ μόλις 10 λεπτά πριν αυτή δημοσιοποιηθεί με ανακοίνωση μέσω του επίσημου σάιτ της. Δεν έχει νόημα να σταθεί κανείς στο αν έκανε το σωστό ή το λάθος ο κ. Ρουμπιάλες.

Είπαμε εξάλλου από την αρχή πως σε θέματα «ηθικής» το αν μιλάμε για κακούργημα ή πταίσμα το ορίζουν η παιδεία σου, τα βιώματά σου, ο χαρακτήρας σου και οι προσωπικές σου αντοχές. Βέβαιο είναι πως ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ανέλαβε μια μεγάλη ευθύνη. Γνωρίζει πολύ καλά πως αν αποτύχει η ομάδα στο Μουντιάλ όλα τα δάχτυλα αυτόν θα δείξουν ως ένοχο.

Όμως δεν τον νοιάζει. Οι κόκκινες γραμμές, κατά πως φαίνεται, είναι πιο σημαντικές για 'κείνον.

Με αφορμή τη σημερινή «καρυδάτη» απόφαση του κ. Ρουμπιάλες, θυμηθήκαμε τις σοκαριστικές αποφάσεις που πάρθηκαν από τη δική μας ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την τελευταία 2ετία εξαιτίας των εικόνων ντροπής και της τραγικής διοργάνωσης των τελικών κυπέλλου σε Βόλο και ΟΑΚΑ.

Ήταν λογικό να παραιτηθούν και να απολυθούν τόσοι άνθρωποι που επί δύο σερί χρονιές σε ματς που έπρεπε να είναι γιορτή μαχαιρώνονταν επί ώρες χούλιγκαν σε ζωντανή μετάδοση. Και ήταν πολύ αντρίκειο και υπεύθυνο από πλευράς του προέδρου κ. Γραμμένου που έθεσε την παραίτησή στη διάθεση όλων.

Τι εννοείς τίποτα απ' όλα αυτά δεν συνέβη, αντιθέτως χαμογελούσαν και κοκορεύονταν σαν χάνοι για τους... σούπερ τελικούς που διοργάνωσαν; Τι εννοείς τα μάγουλα δεν κοκκίνησαν, όπως έπρεπε, από ντροπή για την διπλή παταγώδη οργανωτική αποτυχία; Πολύ... ψιλά τα γράμματα που μπορείτε να διαβάσετε εσείς κ. Ρουμπιάλες μου γι' αυτά που μπορούμε εμείς στην Ελλάδα...

ΥΓ: Φαντάσου προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, παραμονές Μουντιάλ, να μιλούσε και να συμφωνούσε με τον ΠΑΟΚ. Τιμητική πλακέτα θα του έδινε (αυτή) η ΕΠΟ. Αν, αντιθέτως, συμφωνούσε με τον Ολυμπιακό, θα είχαμε πρακτικές Ρουμπιάλες και διαπόμπευση...

Διαβάστε επίσης