Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέδρο η μπάλα στα πόδια σου

Πέδρο η μπάλα στα πόδια σου
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όταν προ μερικών εβδομάδων ακούγονταν στο Ρέντη το παράγγελμα «τους ζυγούς λύσατε» οι περισσότεροι πονοκεφάλιαζαν για την πολλή δουλειά που είχε μπροστά του να κάνει ο Ολυμπιακός. Σήμερα, στην πρώτη αναφορά του ερυθρόλευκου «τάγματος» για τη νέα σεζόν, διαπιστώνεις ότι διανύθηκε ήδη αρκετός δρόμος.

Μπορεί να μην έγιναν όσα θα ήλπιζαν στο μεγάλο λιμάνι αναφορικά με τις αποχωρήσεις παικτών που δεν βρίσκονται στα πλάνα τους αλλά από την άλλη το ρόστερ δέχθηκε αρκετή ενίσχυση ήδη. Αν μάλιστα κάποιοι από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους έλεγαν ευκολότερα το ναι (ας όψεται που είναι τόσο...εξυγιαντικό το πρωτάθλημα και σε... ανοδική πορεία η χώρα γενικώς) τότε σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός θα ήταν έτοιμος.

Μην ξεχνάμε ωστόσο ότι οι Πειραιώτες θα δώσουν το πρώτο τους επίσημο ματς για φέτος, για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, σε 55 μέρες από σήμερα. Χρόνος λοιπόν υπάρχει και είναι πάρα πολύς. Γι' αυτό, πλέον, η ευθύνη έχει αρχίσει να πέφτει όλη στους ώμους του Πέδρο Μαρτίνς.

Εκείνος είναι που πρέπει να... παίξει τη μπάλα του. Αυτός που έχει στα χέρια τη μπαγκέτα και καλείται να δώσει ρυθμό. Να μετατρέψει τους παίκτες που παραλαμβάνει (και σύντομα θα παραλάβει κι άλλους) σε ένα λειτουργικό σύνολο. Δεν είναι καθόλου εύκολο με βάση τα όσα είδαμε πέρυσι.

Δεν είναι ωστόσο και αδύνατο αφού ο ίδιος είχε πολύ χρόνο ως τώρα να μελετήσει τι πήγε στραβά πέρυσι και από 'δω και στο εξής να φροντίσει ώστε να το... ισιώσει.

ΥΓ: Συνέβησαν όσα συνέβησαν πέρυσι στον Ολυμπιακό. Τα... άκουσαν τόσες φορές και δίχως... σιγαστήρα οι παίκτες. Η Ελλάδα εξακολουθεί, ως χώρα γενικώς και ποδοσφαιρικά ειδικώς, να βρίσκεται σε...ελεύθερη πτώση. Οι Πειραιώτες δεν είναι πρωταθλητές και μπροστά (τουλάχιστον για φέτος) δεν υπάρχει η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όμως, ΚΑΝΕΙΣ από τους παίκτες που υπάρχουν στους ερυθρόλευκους ΔΕΝ θέλει να φύγει όπως λένε σε δικούς τους. Ούτε εκείνοι στους οποίους έχει ξεκαθαριστεί να βρουν άλλη ομάδα. Μία ακόμη ένδειξη / απόδειξη των διαφορών του Ολυμπιακού με τους υπόλοιπους...

Διαβάστε επίσης

Ο Ρουμπιάλες και ο Γραμμένοθ

Ο Ρουμπιάλες και ο Γραμμένοθ

Οι κόκκινες γραμμές της ισπανικής ομοσπονδίας και οι μπορδοροδοασπρόμαυρες της ελληνικής. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.