Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θυμήσου που σε βρήκαν;

Θυμήσου που σε βρήκαν;
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 - 23:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα όσα απίθανα (με την κακή έννοια) έχουν γραφτεί / ειπωθεί από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα που η ομάδα μπάσκετ απώλεσε τον τίτλο του πρωταθλητή και φυσικά τα σχόλια που βρίσκονταν σε... έξαρση μετά την απώλεια του τίτλου και από την ποδοσφαιρική ομάδα, σε κάνουν να αισθάνεσαι εξωγήινος. Ή αλλιώς, ο τρελός του χωριού.

Για σκέψεις που κάνεις και θεωρείς λογικές, αρχίζεις ν' αμφιβάλλεις. «Μα γιατί είμαι δακτυλοδεικτούμενος», αναρωτιέσαι. «Γιατί αυτά που λέω μοιάζουν με εξαιρέσεις και όχι με κανόνα», συμπληρώνεις. Προφανώς και η ποδοσφαιρική αλλά και η μπασκετική διοίκηση δεν έκαναν σωστά κάποια πράγματα και γι' αυτό χάθηκαν οι τίτλοι. Ποιός μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό; Το ίδιο προφανές ωστόσο είναι ότι για να χαθούν οι δύο τίτλοι, η ομάδα ποδοσφαίρου κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει και...εξυγιαντικές διαιτησίες ενώ για 'κείνη του μπάσκετ έχουν στερέψει τα λόγια για όσα βιώνει επί δεκαετίες τώρα.

Ας μην παρασυρθούμε όμως και μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί θα χαθεί το... δάσος. Κι αυτό είναι η ελαφρά καρδία με την οποία «σταυρώνονται» μετά από κάθε αποτυχία Μαρινάκης και Αγγελόπουλοι. Ξέρετε αλήθεια πολλούς εκεί έξω που να είναι...άρρωστοι με την ομάδα και να έχουν διάθεση να ρίξουν τα ωραία τους λεφτά σε πηγάδια δίχως πάτο;

Γιατί τέτοιες είναι, πλέον, οι αγορές στη χώρα μας. Τέτοια έχει γίνει και του ποδοσφαίρου γιατί του μπάσκετ ανέκαθεν ήταν έτσι. Θυμάσαι αλήθεια, εσύ που απαιτείς στις ποδοσφαιρικές στραβές να πάρει δρόμο ο Μαρινάκης που σε βρήκε; Θυμάσαι που ήταν ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 2010 που συμφώνησε να τον αναλάβει; Θυμάσαι κι εσύ που στις μπασκετικές στραβές, σαν και τη χθεσινή, που ήταν ο Ολυμπιακός πριν τον πάρουν οι αφοί Αγγελόπουλοι;

Αν δεν θυμάσαι, να φρεσκάρεις λίγο τη μνήμη σου. Κι αν είσαι αρκετά μικρός και δεν υπάρχουν στο σκληρό σου δίσκο οι π.Μ. (προ Μαρινάκη) και π.Αγγ. (προ Αγγελόπουλων) εποχές, να μελετήσεις ιστορία. Ένα googlάρισμα... δρόμος είναι η επαναφορά σου στην...τάξη και τον δρόμο της λογικής.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε ότι δεν έχουν γίνει λάθη. Λέμε ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή μεταξύ της κριτικής και της ισοπέδωσης. Υπάρχει ένα κενό μεταξύ του επισημαίνω αστοχίες και του ρίχνω αναθέματα.

Διαβάστε επίσης