Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «όμορφες» συμμαχίες, «όμορφα» διαλύονται

Οι «όμορφες» συμμαχίες, «όμορφα» διαλύονται
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 - 22:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κάποτε τα κείμενα του insideworldfootball μεταφράζονταν στα ελληνικά πριν καν... γραφτούν στα αγγλικά. Τρομερά αντανακλαστικά.

Κάποτε οι κοινές φωτογραφίες και οι χαριεντισμοί Σαββίδη-Μελισσανίδη-Αλαφούζου αποκαλούνταν εξυγίανση. Είχαν και κοινές... διαρροές.

Κάποτε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μ' εκείνον της ΑΕΚ γευμάτιζαν στο Πήλιο πριν από τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου στο Βόλο. Τους...σφιχταγκάλιαζε η ποντιακή καταγωγή.

Τώρα τα κείμενα του insideworldfootball δυσκολεύονται να τα μεταφράσουν κάποιοι αφού γράφονται σε Γραμμική Β'. Δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμη.

Τώρα δεν υπάρχουν κοινές φωτογραφίες και χαριεντισμοί Σαββίδη-Μελισσανίδη-Αλαφούζου. Η εξυγίανση δεν τους... χωράει όλους, ούτε τις...διαρροές τους.

Τώρα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μ' εκείνον της ΑΕΚ δεν γευματίζουν μαζί. Η ποντιακή καταγωγή από το πολύ το σφιχταγκάλιασμα μοιάζει να τους...πνίγει.

Οι... όμορφες συμμαχίες, όπως αποδεικνύεται, όμορφα διαλύονται. Κι εκεί που έγλειφε κάποτε κανείς, τώρα φτύνει. Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και... παγίδες για 'κείνους που προσπαθούν να πατήσουν, ταυτόχρονα, σε δύο και τρεις «βάρκες». Κάποια στιγμή αυτές απομακρύνονται και πέφτουν οι ίδιοι στο νερό και πνίγονται στη λάσπη που έχουν παράγει.

Τι θέλω να πω ο... ποιητής; Είμαι όσο σαφής πρέπει. Οι πιο παρατηρητικοί έχουν ακούσει στα ερτζιανά / διαβάσει σε σάιτ και εφημερίδες ουκ ολίγα τελευταία. Όσοι έχουν τη μύγα, να μυγιαστούν.

Διαβάστε επίσης

Κουβέντα (ανοιχτής) καρδιάς

Κουβέντα (ανοιχτής) καρδιάς

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για μία ακόμη χρονιά, κοίταξε στα μάτια εκείνους με τους οποίους αισθάνεται τα ίδια πράγματα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.