Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάντο όπως (ΔΕΝ) το έκανε ο Χάσι

Κάντο όπως (ΔΕΝ) το έκανε ο Χάσι
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 - 11:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«There is no glory in practice, but without practice there is no glory». Τα όσα θ' αρχίσει να κάνει από σήμερα ο Ολυμπιακός, στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, θα τον χαρακτηρίζουν ως ομάδα και θα τον ακολουθούν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η προετοιμασία είναι μια δύσκολη, σωματικά και ψυχολογικά, δοκιμασία για τους ποδοσφαιριστές. Όμως, όπως είπε και ο άγνωστος...ποιητής, τα λόγια του οποίου σας αναφέραμε στην αρχή του κειμένου: «δεν υπάρχει δόξα στην εξάσκηση αλλά δίχως εξάσκηση δεν υπάρχει δόξα».

Μπορεί να είναι μεγάλος μύθος ότι ο Ολυμπιακός σέρνονταν πέρυσι όλη τη σεζόν επειδή δούλεψε λίγο (ή λανθασμένα αν θέλετε) στην προετοιμασία, ωστόσο είναι βέβαιο ότι το οικοδόμημα άρχισε να γέρνει από τότε καθώς τα μπετά του Μπέσνικ Χάσι ήταν στραβά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν θα χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή το περυσινό καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι λαθών το οποίο διαδέχθηκαν άλλες δύο εποχές (φθινόπωρο, χειμώνας) με ανάλογες επιλογές χαμηλής ευστοχίας.

Μαζί με τον Πορτογάλο που δίνει τις δικές του εξετάσεις τις δίνουν και οι ποδοσφαιριστές. Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο... μπαξές παικτών που ταξίδεψε για το Ζέεφελντ τα έχει όλα. Και σίγουρους, και αμφίβολους και φευγάτους. Στη θεωρία τουλάχιστον γιατί η πράξη, πολλάκις, αποδεικνύεται πολύ διαφορετική απ' αυτά που πιστέψαμε ότι θα δούμε.

Πόσοι και ποιοί μπορούν ν' αλλάξουν... γκρουπ κατά τη διάρκεια των προπονήσεων (και των φιλικών) στο Ζέεφελντ; Μπορεί ο φευγάτος να γίνει σίγουρος και το αντίστροφο; Μένει να το δούμε.

Το βέβαιο είναι, για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε: δεν υπάρχει ασανσέρ για την επιτυχία, πρέπει να πάρεις τις σκάλες. Και οι παίκτες του Ολυμπιακού μόλις άρχισαν να τις ανεβαίνουν. ΟΚ, δεν είναι ακριβώς σκάλες, τα βουνά του Ζέεφελντ είναι.

Διαβάστε επίσης

Κουβέντα (ανοιχτής) καρδιάς

Κουβέντα (ανοιχτής) καρδιάς

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για μία ακόμη χρονιά, κοίταξε στα μάτια εκείνους με τους οποίους αισθάνεται τα ίδια πράγματα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.