Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την...φούσκα Κοντονή «έσκασε» ο Ουάρντα

Την...φούσκα Κοντονή «έσκασε» ο Ουάρντα
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 - 18:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν 17 Απριλίου 2016. Μία ακόμα πολιτικο-αθλητική επικοινωνιακή φούσκα έφτανε στα όριά της, λίγο πριν σκάσει. «Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League», δήλωνε με στόμφο ο (τότε) Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Ο εν λόγω έφυγε, ο Γιώργος Βασιλειάδης ήρθε στη θέση του, οι δανεικοί συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται. Τι άλλαξε; Τίποτα. Ή μάλλον, πλέον δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που... παίζει μπάλα με τους δανεικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια και ο ΠΑΟΚ ακολουθεί αυτόν τον δρόμο. Έναν δρόμο που δεν είναι, απαραίτητα, «υπόγειος». Αρκεί βεβαίως να παίζουν όλοι με τους ίδιους όρους.

Τι μας... τσίμπησε και μιλάμε σήμερα γι' αυτό το θέμα; Επειδή στο ρεπορτάζ του Ατρομήτου, μιας από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας και...ρυθμιστή αρκετών πραγμάτων, κυριαρχεί η δήλωση του ιδιοκτήτη του, Γιώργου Σπανού, σύμφωνα με την οποία υπάρχει συμφωνία για τον δανεισμό του Κουλούρη από τον ΠΑΟΚ ενώ την ίδια στιγμή γίνονται κουβέντες για...μονιμοποίηση του Χατζηισαΐα.

Και πέρυσι ο Ατρόμητος είχε... ψωνίσει, δανειστεί για την ακρίβεια, από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχε ο Χατζηισαΐας, υπήρχε ο Γιαννούλης, φυσικά υπήρχε και ο Ουάρντα. Παραδόξως πως, οι ίδιοι άνθρωποι που παλιότερα έκαναν σαματά για τους δανεικούς του Ολυμπιακού σε άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έχασαν τη λαλιά τους. Και μιλάμε για κάθε είδους «κατηγορίες» ανθρώπων. Πολιτικούς, παράγοντες και φυσικά το δικό μας σινάφι, το δημοσιογραφικό.

Ξαφνικά δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό. Ο ΠΑΟΚ παραχώρησε ως δανεικούς τρεις 11αδάτους στον Ατρόμητο έχοντας κάνει μάλιστα συμφωνία να μην παίζουν μαζί του αλλά, φυσικά, να είναι ελεύθεροι να παίζουν απέναντι στους βασικού του ανταγωνιστές. Για την... ιστορία, ο δικέφαλος κέρδισε σε Τούμπα και Περιστέρι τον Ατρόμητο, αντιθέτως η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε στο «Γ.Καραϊσκάκης» και αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Ολυμπιακό στην έδρα της.

Τελικά που καταλήγουμε; Είναι... αμάρτημα οι δανεικοί ή όχι; Εκείνη η περιβόητη, και πολυδιαφημισμένη πρόταση για πρωτάθλημα β' ομάδων, τι απέγινε; Την πήρε το κύμα της εξυγίανσης κι αυτή μαζί με τις «φωνές» για την επιστροφή των Κυριακών μας; Ρητορικό είναι το ερώτημα, δε χρειάζεται να απαντήσετε...

Διαβάστε επίσης

Θρύλος... reloaded

Θρύλος... reloaded

Μετά από 56 μέρες ο Ολυμπιακός μπαίνει ξανά στο γήπεδο κι εμείς περιμένουμε να δούμε...

Κουβέντα (ανοιχτής) καρδιάς

Κουβέντα (ανοιχτής) καρδιάς

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για μία ακόμη χρονιά, κοίταξε στα μάτια εκείνους με τους οποίους αισθάνεται τα ίδια πράγματα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.