Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος και το... ελιξήριο της ζωής

Ο Θρύλος και το... ελιξήριο της ζωής
Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 - 16:23
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στις 4 Ιουλίου 2018 ο Σίλβιο Προτο βρίσκεται στη Ρώμη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει σε ομάδα του Καμπιονάτο. Και όχι όποια κι όποια ομάδα, μία από τις πιο σημαντικές του πρωταθλήματος, τη Λάτσιο.

Πριν από δύο χρόνια, την 1η Ιουλίου 2016 ο ίδιος άνθρωπος υπέγραφε, ως ελεύθερος από την Άντερλεχτ, στην ταπεινή Οστάνδη. Έμοιαζε με -ποδοσφαιρικό- ελέφαντα ο οποίος, όπως λέγεται, όταν γεράσει αποσύρεται κάπου ήσυχα για ν' αφήσει την τελευταία του πνοή.

Κι όμως, ο 35χρονος πια Προτό δείχνει να περνάει μια δεύτερη νιότη. Του δόθηκε μία ακόμη ευκαιρία για μεγάλη ζωή. Ήταν... ξεχασμένος απ' όλους σε μια πόλη 70.000 κατοίκων όπως η Οστάνδη και τώρα βρίσκεται στην ιστορική και μεγαλοπρεπή Ρώμη των 3 εκατ. ανθρώπων.

Τι μεσολάβησε; Μα φυσικά ο Ολυμπιακός. Η ομάδα που ακόμα και στις κακές της χρονιές μπορεί να εκτοξεύει όλους όσοι έρχονται σε επαφή μαζί της. Και κατάφερε να εκτοξεύσει ακόμα κι έναν 35χρονο τερματοφύλακα ο οποίος ήταν βέβαιος πως η ποδοσφαιρική του ζωή δεν έχει άλλες συγκινήσεις να του προσφέρει. Ούτε το... ελιξήριο της ζωής να είχαν ανακαλύψει στον Πειραιά...

Και να ήταν μόνο ο Προτό; Μήπως ο Σεμπά πήγε... χαμένος; Αποκτήθηκε στα 23 του χρόνια από την Εστορίλ έναντι 1,8 εκατ.ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt) και πουλήθηκε τώρα, τρία χρόνια μετά, στην Κίνα με 3 εκατ. Κι αυτό συνέβη με έναν Βραζιλιάνο ο οποίος, παικτικά, δεν ήταν ο... κλασικός Βραζιλιάνος κι ενώ από πέρυσι ο παίκτης είχε τοποθετηθεί στην transfer list των Πειραιωτών.

Φανταστείτε να χαρακτηρίζονταν και απαραίτητος...

Διαβάστε επίσης

Απ' τα... ψηλά στα... χαμηλά

Απ' τα... ψηλά στα... χαμηλά

Η αλλαγή στη σκέψη και το παιχνίδι των στόπερ που γίνεται από επιλογή και δείχνει το μέλλον. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μαθήματα Μουντιάλ και στον Θρύλο (part2)

Μαθήματα Μουντιάλ και στον Θρύλο (part2)

Το «όχι άλλο κάρβουνο μωρέ» που φωνάζεις όταν οι στόπερ έχουν τις περισσότερες πάσες και οι μέσοι παίζουν παράλληλα ή προς τα πίσω. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.