Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να παραμείνει... Olympiacos

Να παραμείνει... Olympiacos
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 - 09:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχει 23 μέρες καιρό. Τόσο απομένει στον Ολυμπιακό μέχρι την πρώτη επίσημη «μάχη» της σεζόν. Στις 9 Αυγούστου οι ερυθρόλευκοι δίνουν τον πρώτο τους αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League ενώ σε έξι μέρες από τώρα (23/7) γίνεται η κλήρωση για τον αντίπαλο.

Στο διάστημα που μεσολαβεί λοιπόν καλούνται να προσθέσουν στη μηχανή τους μερικά «γρανάζια» ακόμα ώστε να λειτουργεί καλύτερα. Ο προπονητής από την πλευρά του καλείται να «μοντάρει» τους παίκτες που έχει στα χέρια του (κι αυτούς που αναμένονται) ώστε να τους κάνει ένα όσο πιο λειτουργικό σύνολο γίνεται.

Εύκολο προφανώς δεν είναι αφού, μην ξεχνάμε, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού επέλεξε να κάνει ένα ολοκληρωτικό λίφτινγκ. Από την άλλη, τί μπορεί άραγε χαρακτηριστεί παιχνιδάκι στο ποδόσφαιρο; Τίποτα. Όσο εύκολο δείχνει, τόσο πολύπλοκο γίνεται όταν καλείσαι ν' αποδείξεις ότι μπορείς. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του και οφείλει να σταθεί στο ύψος της περίστασης.

Η συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League δεν αφορά μόνο στο γόητρο, είναι ουσιαστικοί οι λόγοι. Προφανώς και το οικονομικό δέλεαρ, έστω κι αν δεν έχει σχέση με το χρυσάφι του Champions League, φυσικά και η ειδική βαθμολογία της UEFA στην οποία ο Ολυμπιακός λογίζεται ως μέλος της ελίτ.

Υπάρχουν λοιπόν 23 μέρες ακόμα ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει... Olympiacos. Από το 2011 εξάλλου είναι ο μοναδικός πραγματικός πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρέπει να συνεχίσει να κουβαλάει με επιτυχία αυτό το βαρύ φορτίο που ανέλαβε.

Διαβάστε επίσης

Το ranking δε δίνει προκρίσεις

Το ranking δε δίνει προκρίσεις

Το πάθημα του 55ου ΑΠΟΕΛ με την 328η Σούντουβα μάθημα για όλους εν όψει προκριματικών. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Θα «κρύβει» χρόνια ο Καμαρά

Θα «κρύβει» χρόνια ο Καμαρά

Ο Αφρικανός που τιθασεύει το ένστικτο και ο Ισπανός που έχει... σύνδεση με το πλεκτό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Όταν «χαλάει» το juke box

Όταν «χαλάει» το juke box

Σήμερα ας μιλήσουμε για πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.