Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ranking δε δίνει προκρίσεις

Το ranking δε δίνει προκρίσεις
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 - 09:30
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο δωρεάν μαθήματα. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε χθες ένα από τα πλέον σκληρά. Όταν έμπαινε στην κλήρωση του α' προκριματικού γύρου για ν' αντιμετωπίσει τη Σούντουβα το έκανε ως το απόλυτο φαβορί. Στο ranking της UEFA ήταν 55ος ενώ η άσημη αντίπαλός του από τη Λιθουανία ήθελε... κυάλια για να τον δει ούσα στην 328η θέση.

Ξεχνάμε ωστόσο κάτι πολύ σημαντικό. Το ranking της UEFA δείχνει ποιός ήσουν την τελευταία 5ετία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι απαραίτητα τι σόι ομάδα είσαι σήμερα. Σήμερα λοιπόν που καλείσαι να δώσεις ένα ματς μπορεί να είσαι πολλά πράγματα. Μπορεί να είσαι ανέτοιμος. Μπορεί να είσαι ντεφορμέ. Μπορεί να είσαι και άτυχος. Βέβαιο είναι ότι η Σούντουβα όλο τον Ιούνιο έδινε επίσημα ματς για το δικό της πρωτάθλημα. Όσο αδύναμο και να είναι το πρωτάθλημα της χώρας, δεν παύουν να είναι επίσημα ματς...

Δε χρειάζεται ωστόσο να πηγαίνουμε και πολύ μακριά. Υπάρχει και το αρκετά πρόσφατο και οδυνηρό μάθημα που πήρε ο ίδιος ο Ολυμπιακός σε καλοκαιρινή ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Προ διετίας όταν κλήθηκε, ως 24ος του ranking, ν' αντιμετωπίσει την (τότε) 275η, Χαποέλ Μπερ Σεβά, για τα προκριματικά του Champions League. Την κατάληξη της ιστορίας τη γνωρίζουμε, ένας οδυνηρός από πλευράς πρεστίζ και οικονομικά, αποκλεισμός για τους Πειραιώτες.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Στο προφανές. Οι καλοκαιρινές ευρωπαϊκές περιπέτειες είναι γεμάτες παγίδες. Θεωρητικά υπάρχουν εύκολες κληρώσεις, ωστόσο πολλάκις η πράξη αποδεικνύεται διαφορετική. Το ίδιο το άθλημα απαιτεί σεβασμό στους κανόνες του αν θες να τα πας καλά μαζί του. Διαλέγεις και παίρνεις ποιόν δρόμο θα διαλέξεις.

Διαβάστε επίσης

Θα «κρύβει» χρόνια ο Καμαρά

Θα «κρύβει» χρόνια ο Καμαρά

Ο Αφρικανός που τιθασεύει το ένστικτο και ο Ισπανός που έχει... σύνδεση με το πλεκτό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Να παραμείνει... Olympiacos

Να παραμείνει... Olympiacos

Οι 23 μέρες που μεσολαβούν ώστε την πρώτη επίσημη «μάχη» της σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.