Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα «κρύβει» χρόνια ο Καμαρά

Θα «κρύβει» χρόνια ο Καμαρά
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 - 00:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Υπό κανονικές συνθήκες το 5ο στη σειρά φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σεντ Τρούιντεν (10η πέρυσι στο βελγικό πρωτάθλημα) θα έδινε αφορμές για γκρίνια. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, που μπορεί και να μη βλέπουν πάντα σωστά, βγήκαν πολλές φορές στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας οι αντίπαλοι. Επίσης, γύρισε πολλές φορές η μπάλα από τα στόπερ ή τα μπακ στον Γιαννιώτη. Και φυσικά το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός προήλθε από παιδικά λάθη. Δεν χρησιμοποίησα τυχαία πληθυντικό.

Όλοι στέκονται στην... τυφλή πάσα του Ανδρούτσου ο οποίος πίστευε ότι εκεί που πάσαρε δεν θα είναι αντίπαλος αλλά συμπαίκτης. Υπάρχει ωστόσο, στην ίδια φάση, και ένα λάθος του Νικολάου. Παρότι βλέπει ότι καλύπτει τον αντίπαλο που επελαύνει προς την εστία, τραβιέται ασυναίσθητα ελπίζοντας ότι μ' έναν μαγικό τρόπο θα προλάβει να τον βγάλει οφ σάιντ. Και φυσικά δεν τον έβγαλε αλλά έθεσε εαυτόν εκτός αμυντικής λειτουργίας και έκανε πιο εύκολο το έργο του αντίπαλου επιθετικού.

Υπό κανονικές συνθήκες λοιπόν θα υπήρχε... χώρος για γκρίνια. Ωστόσο οι συνθήκες δεν ήταν κανονικές. Πιστεύει κανείς ότι το (υποτιθέμενο) βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Μιράντα-Νικολάου; Ή μήπως υπάρχει έστω και ένας που εκτιμά ότι την (υποτιθέμενη) βασική 3άδα του άξονα θα συνθέτουν οι Ρομαό, Καμαρά και Ανδρούτσος; Ακόμα και στα «φτερά» της επίθεσης προβάδισμα δεν θα έχουν οι Βρουσάι και Πάρντο, ειδικά τον δεύτερο ποιός ξέρει που μπορεί να τον βρει το τέλος του καλοκαιριού...

Απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη, αφού αρχίζει σύντομα το πρωτάθλημα της, Σεντ Τρούιντεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμα μαθήματα αρκετοί από τους παίκτες της ομάδας που «απαιτούν» περισσότερο χρόνο αλλά ξεχνούν ότι τα πάντα κερδίζονται στο χόρτο. Εκεί όπου παιχνίδι με παιχνίδι κερδίζει όλο και περισσότερο σεβασμό ο Καμαρά.

Ένα τόσο... άγουρο παιδί που σε «ψαρώνει» συνεχώς και σε κάνει να πιστεύεις ότι λέει ψέματα για την ηλικία του. Εκτός όλων των άλλων, ως Αφρικανός (σ.σ.: παρακαλώ μην το πάρετε στραβά, ρατσιστικά) δείχνει ικανότητα να τιθασεύει το ένστικτο και την όποια επιπολαιότητα και να σκέφτεται πιο ευρωπαϊκά. Προσωπικά με... τρελαίνει, με την καλή έννοια, η ευκολία με την οποία αλλάζει κατεύθυνση από δεξιά στα αριστερά και τούμπαλιν.

Θετική, για μία ακόμη φορά, ήταν η εικόνα του Γιάννη Μασούρα ενώ η πιο καλή είδηση της ημέρας ήταν η επιστροφή του Λεονάρντο Κούτρη. Για τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο δε χρειάζεται να σας πω εγώ κάτι. Τα... λέει καλύτερα ο ίδιος στο χόρτο. Εξάλλου, μετά το τρίτο φιλικό είχα γράψει: όσο σκοράρει ο επιθετικός. Ακριβώς αυτό. Όσο ο σέντερ φορ σου είναι σε απευθείας...γραμμή με τα δίχτυα, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Εκείνοι που θέλουν να του... φάνε τη θέση πρέπει να «φοβούνται».

***Τον Ολυμπιακό που θα είναι... κοντά σ' αυτό που ετοιμάζει ο Μαρτίνς τον είδαμε στο τελευταίο 20λεπτο, όταν μπήκε στην 11άδα του Ολυμπιακού περισσότερη εμπειρία και φυσικά ποιότητα. Τότε δηλαδή που το παιχνίδι μεταφέρθηκε από την περιοχή του Γιαννιώτη σ' εκείνη του πορτιέρο των Βέλγων...

Διαβάστε επίσης

Το ranking δε δίνει προκρίσεις

Το ranking δε δίνει προκρίσεις

Το πάθημα του 55ου ΑΠΟΕΛ με την 328η Σούντουβα μάθημα για όλους εν όψει προκριματικών. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Να παραμείνει... Olympiacos

Να παραμείνει... Olympiacos

Οι 23 μέρες που μεσολαβούν ώστε την πρώτη επίσημη «μάχη» της σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.