Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τοροσίδης επειδή...

Τοροσίδης επειδή...
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 - 11:06
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η πλειοψηφία υποδέχθηκε θετικά την κίνηση του Ολυμπιακού για την επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη. Η μειοψηφία την είδε αρνητικά. Προφανές το ένα, αναμενόμενο και το άλλο. Υπάρχει κάτι άλλωστε στο οποίο συμφωνούν άπαντες; Για παράδειγμα, ακόμα και στην εποχή Βαλβέρδε, ενός προπονητή που έφτασε στα υψηλότερα ποσοστά δημοφιλίας, ουκ ολίγοι δυσκολεύονταν να δουν τα θετικά του χαρακτηρίζοντάς τον τυχερό και υπερεκτιμημένο. Σεβαστή φυσικά πρέπει να είναι κάθε γνώμη, αρκεί να είναι εμπλουτισμένη με επιχειρήματα.

Ο Βασίλης Τοροσίδης λοιπόν γύρισε για πολλούς λόγους. Φυσικά τους καθαρά αγωνιστικούς. Είναι ένας παίκτης που μπορεί ν' αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας με εξαίρεση εκείνη του αριστερού στόπερ, όχι ότι δεν θα το κάνει αν του ζητηθεί. Ακόμα και αμυντικός μέσος μπορεί να παίξει, ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί. Γενικώς μιλάμε για ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει αγωνιστικά και με την εμπειρία του.

Ωστόσο, έχουμε την αίσθηση ότι ο Βασίλης γύρισε στον Ολυμπιακό, αν όχι περισσότερο, εξίσου για την «απόδοσή» του εκτός των τεσσάρων γραμμών. Για τα γκολ που πρέπει να μπαίνουν από τα αποδυτήρια. Εκεί όπου ένα σύνολο ξένων ποδοσφαιριστών πρέπει να θυμάται κάθε φορά τη φανέλα ποιάς ομάδας φοράει. Εκεί όπου προετοιμάζονται ψυχολογικά οι 11, αλλά και οι υπόλοιποι του πάγκου, για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου τα μπινελίκια όχι απλά επιτρέπονται, επιβάλλονται.

Το βιογραφικό του Τοροσίδη του επιτρέπει, αν όχι του επιβάλλει, να λέει μια κουβέντα στους άλλους. Να υψώνει και τη φωνή. Να χτυπάει και κάνα χέρι σε ντουλάπι αποδυτηρίων. Για ποδόσφαιρο μιλάμε και ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό οφείλει να βγαίνει με το μαχαίρι στο δόντι στον αγωνιστικό χώρο.

Η απόδοση του Τοροσίδη λοιπόν θ' αρχίζει από τα αποδυτήρια και θα συνεχίζεται απλά στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται ν' αγωνίζεται εξάλλου, θα... παίζει μπάλα. Με ένα «πάμε» ή ένα «μπράβο» από τον πάγκο. Αν σας φαίνεται μικρό, να είστε σίγουροι ότι δεν είναι.

Διαβάστε επίσης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Επαναλαμβάνεται και παύει να είναι σύμπτωση η ψυχολογική κατάρρευση μετά το 1ο γκολ των αντιπάλων. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.