Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και να κερδίσει και να χάσει έχει

Και να κερδίσει και να χάσει έχει
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 - 16:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αδιάφορο, λέει. Δίχως ουσία, λέει. Για... τουρισμό, ξαναλέει. Η κλισεδούρα σε βγάζει συχνά από τη δύσκολη θέση. Την... πετάς και ξεμπερδεύεις παίρνοντας παράλληλα το ύφος εκείνου που είπε κάτι σημαντικό.

Συγνώμη κιόλας αλλά στη χρονική συγκυρία που βρίσκεται τώρα ο Ολυμπιακός ΔΕΝ είναι δυνατό να χαρακτηρίζεται αδιάφορο το μεθαυριανό του παιχνίδι με τη Λουκέρνη. Φυσικά καταλαβαίνω κι εγώ, όπως κι εσείς, ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν στο τσεπάκι το εισιτήριο για τα play off του Europa League μετά το 4-0 του «Γ.Καραϊσκάκης».

Όμως, είναι εντελώς διαφορετικό να λες ότι το ματς είναι αδιάφορο αναφορικά με την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση με το να υποστηρίζεις ότι είναι αδιάφορο, σκέτο, δίχως αστερίσκους. Πώς μπορεί να αδιαφορήσει ο Ολυμπιακός για το μόλις 2ο επίσημο ματς του στη σεζόν. «Διψάει» ο Μαρτίνς και οι παίκτες του για επίσημους αγώνες. Το ματς αποτελεί ευκαιρία ώστε αυτή η ολοκαίνουργια και «δραματικά» αλλαγμένη ομάδα να εκπαιδευτεί σε κανονικές συνθήκες και όχι σε προσομοίωση.

Ο Ολυμπιακός ομαδικά και κάθε παίκτης ατομικά οφείλει να αρπάξει από το μαλλί την ευκαιρία που του δίνεται σ' αυτό το ματς για να «δέσει» και να γίνει καλύτερος. Οφείλει επίσης να προσπαθήσει και να κερδίσει για το πρεστίζ του αλλά και την ελληνική βαθμολογική συγκομιδή ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να φτάσει και ο ίδιος να μπαίνει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δίχως το άγχος των προκριματικών. Μοιάζει όνειρο και μάλιστα απατηλό αλλά όσο σίγουροι ήμασταν κάποτε ότι το... κακό δε θα χτυπήσει την πόρτα μας, τόσο πραγματικότητα μπορεί να γίνει αν όλες οι ελληνικές ομάδες μαζεύουν κάθε... ρώγα που βρίσκουν στο δρόμο τους.

Υπάρχουν λοιπόν κέρδη που επιβάλλεται να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός και αντιθέτως ν' αποφύγει απώλειες. Και σε περίπτωση μέτριας ή κακής εμφάνισης η μεγαλύτερη απώλεια θα είναι η επαναφορά της μουρμούρας που κόπασε λίγο μετά την υποσχόμενη εμφάνιση του πρώτου αγώνα.

Διαβάστε επίσης

I believe in (football) miracles

I believe in (football) miracles

Όταν μένεις πίσω στην άδεια πόλη και η αϋπνία σε στέλνει σ' ένα έργο κινηματογραφικής τέχνης που αντέγραψε τη ζωή. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ένα...10άρι αξίας 35.000

Ένα...10άρι αξίας 35.000

Η διδακτική ιστορία του Τσιμίκα και η απόδειξη της ασχετοσύνης (μας). Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.