Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Sweet 19

Sweet 19
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 - 09:17
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Συνολικά 19 (!) φορές ο Κώστας Τσιμίκας πλησίασε ή «πάτησε» την μεγάλη περιοχή της Λουκέρνης. Στα χαρτιά ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει τον ρόλο του μπακ ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, και αρκετές απ΄τις αρετές ενός χαφ.

Με τους Ελβετούς, ούτε στο πρώτο αλλά ούτε και στο δεύτερο ματς να φαίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί, ο «Τσίμι» άδραξε την ευκαιρία και πρόσφερε πολλά στο δημιουργικό κομμάτι. Εξάλλου, τον βοηθάει και η ποιότητα και η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του ανθρώπου που έχει μπροστά του στην αριστερή πλευρά, του Ντανιέλ Ποντένσε.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα έχει την ευκαιρία σε όλα τα ματς να ανεβαίνει τόσο συχνά, θα πρέπει να δείχνει μεγαλύτερη προσήλωση και στα αμυντικά το καθήκοντα. Όταν όμως έχει την ευκαιρία θα ανεβαίνει και θα συνεισφέρει. Πρέπει επίσης να σταθεί κανείς στα εξαιρετικά του στημένα και ειδικά τα κόρνερ που αναλαμβάνει.

Από δικό του κόρνερ έκανε το 1-0 ο Λάζαρος στο Καραϊσκάκη. Από δικό του κόρνερ επίσης προήλθε και το 2-0 την περασμένη Πέμπτη στη Λουκέρνη, με το δοκάρι του Βούκοβιτς και το... ριμπάουντ-ασίστ του Μιράντα στον Λάζαρο. Από δική του εξαιρετική κάθετη βγήκε τετ-α-τετ την Πέμπτη και ο Γκερέρο στο 27'.

Διαβάστε επίσης

Χασάν vs Γουντ

Χασάν vs Γουντ

Είναι άραγε δίκαιη η διαφορά 16 εκατ.ευρώ που τους χωρίζει; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

I believe in (football) miracles

I believe in (football) miracles

Όταν μένεις πίσω στην άδεια πόλη και η αϋπνία σε στέλνει σ' ένα έργο κινηματογραφικής τέχνης που αντέγραψε τη ζωή. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.