Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Ρίμπο έφευγε τελευταίος

Όταν ο Ρίμπο έφευγε τελευταίος
Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018 - 13:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Γιάγια Τουρέ, λέει, κάνει διπλές προπονήσεις για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να φτάσει όσο πιο σύντομα γίνεται στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κι αυτό είναι (;) είδηση. Συγνώμη κιόλας αλλά αυτό ΔΕΝ είναι είδηση.

Έχετε καταλάβει για ποιόν παίκτη μιλάμε; Για ένα από τους κορυφαίους χαφ στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια. Πώς θα μπορούσε ν' ανήκει στην ελίτ αν δεν συμπεριφέρονταν και ως παίκτης της ελίτ; Προφανώς παίζει ρόλο το ταλέντο που κάποιος έχει αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό στην επιτυχία, πλέον, το κάνει η δουλειά. Ένας παίκτης με πολύ ταλέντο αλλά με λίγη δουλειά, «χάνεται». Άλλος με λίγο ταλέντο αλλά πολλή δουλειά, είναι ικανός να κάνει τη διαφορά. Όταν λοιπόν κάποιος έχει και άφθονο ταλέντο και επαγγελματισμό και θέληση για δουλειά γίνεται... Τουρέ.

Όπως κάποτε έγινε... Ριβάλντο ένας Βραζιλιάνος με πολύ ταλέντο και ακόμα περισσότερο επαγγελματισμό και όρεξη για προπόνηση, Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο τον έλεγαν. Θυμάμαι ακόμα και σήμερα τα θαυμαστικά στην «είδηση» για το ότι άρχιζε πρώτος προπόνηση στην καλοκαιρινή προετοιμασία και μετέπειτα στην καθημερινότητα στο Ρέντη και τελείωνε τελευταίος.

Εδώ θα βάλω κι εγώ θαυμαστικό αλλά στο τέλος. Σιγά την είδηση!

Διαβάστε επίσης

Ο X Factor Μαρτίνς

Ο X Factor Μαρτίνς

Όταν δεν σπαταλάς το χρόνο σου να «μοιρολογείς» πάνω από προβλήματα αλλά ψάχνεις λύσεις... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.