Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ερώτηση των 100 εκατ.ευρώ

Η ερώτηση των 100 εκατ.ευρώ
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 - 13:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Στον Ολυμπιακό δεν θα πήγαινα ούτε με 100 εκατ.ευρώ». Η συγκεκριμένη φράση είχε ειπωθεί σε συνεντεύξεις / δηλώσεις μέχρι χθες 100 εκατ.φορές και έγινε 100 εκατ.+1 με του Τζιμπρίλ Σισέ. Την έχουν εκστομίσει άνθρωποι όλων των... αποχρώσεων. Κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι, ασπρόμαυροι κτλ. Είναι μια φράση που, αρχικώς, εντυπωσιάζει και, συνήθως, «πουλάει». Αγγίζει τις οπαδικές χορδές, δηλώνει προσήλωση και αφοσίωση για την ομάδα σου και άρνηση για το αντίπαλο δέος.

Υπάρχει ωστόσο μια σημαντική διαφορά με τις προηγούμενες 100 εκατ.φορές που έχει ειπωθεί. Είμαστε πια στο 2018. Ο κόσμος δε ζει σε οπαδικές... σπηλιές. Τα έχει δει ΟΛΑ πια. Οι φανέλες αλλάζουν με μεγαλύτερη συχνότητα από τα πουκάμισα. Το μπικικίνι να... πέσει κι όλα γίνονται. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και για τους μεν και για τους δε. Και είναι όλα απολύτως ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.

Δεν είναι, κατά πως φαίνεται, για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ή μάλλον είναι αλλά, κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Τον καταλαβαίνω. Κάνει μία ακόμη προσπάθεια να του ανοίξει η πόρτα του ΠΑΟ όπου θα αισθάνεται σημαντικός. Γιατί ήταν ένα αστέρι που δεν έχει απλά αρχίσει να πέφτει, έχει καιρό σωριαστεί στο έδαφος. Κι αν, πια, έχει υπογράψει (ερασιτεχνικό όπως είπε) συμβόλαιο και λογικά δεν ελπίζει να υπογράψει τώρα επαγγελματικό με τον ΠΑΟ, είναι ξεκάθαρο ότι προετοιμάζει το έδαφος για το μέλλον. Όχι ως παίκτης, για κάποιο πόστο. Τόσοι παίρνουν σε όλες τις ομάδες, γιατί όχι κι αυτός που έχει «βαρύ» όνομα.

Η κλισέ ερώτηση του έγινε λοιπόν (θα πήγαινες στον Ολυμπιακό;) και ακολούθησε η ακόμα πιο κλισέ απάντηση. Αντιθέτως δε ρωτήθηκε ο Σισέ για ποιό λόγο τα τελευταία (ουκ ολίγα) χρόνια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση η καριέρα του και πάει από τη μία λάθος επιλογή στην άλλη; Γιατί «καταφέρνει» πια ν' απασχολεί τα ΜΜΕ κυρίως ως DJ, σχεδιαστής ρούχων και με δηλώσεις και ελάχιστα ως ποδοσφαιριστής;

Και φυσικά υπάρχει η ερώτηση των 100 εκατ.ευρώ που είναι η εξής: Τζιμπρίλ θα μπορούσε ο Ολυμπιακός ή άλλη σοβαρή ομάδα να ενδιαφερθεί για σένα και γιατί αφού έκανες... άνοιγμα στον ΠΑΟ τηλεφωνώντας στον (τότε προπονητή του) Ουζουνίδη, ΟΥΤΕ αυτός ασχολήθηκε μαζί σου; Δε θα μάθουμε ποτέ τις απαντήσεις του αν και ολοφάνερα τις ξέρουμε ήδη...

Διαβάστε επίσης