Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόσο κοστίζει μια ζωή;

Πόσο κοστίζει μια ζωή;
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν το... ρετιρέ σου (τον εγκέφαλό σου ντε) το έχεις ακατοίκητο και σκεφτείς κάποια στιγμή να πετάξεις φωτοβολίδα ευθείας βολής σε σημείο όπου κάθονται ανυποψιάστοι ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ότι αυτό μπορεί να στοιχίσει ακριβά στην αγαπημένη σου ομάδα. Και όταν λέμε ακριβά εννοούμε να της στερήσει κάτι ουσιαστικό (σ.σ.: βαθμούς, ποινή έδρας) στην προσπάθεια που κάνει προς τον τίτλο.

Μόλις 20.750 ευρώ κοστίζει μια τέτοια ενέργεια. Αλλά, για μια στιγμή. Τί ακριβώς κοστίζει τόσο; Τί ουσιαστικά μας «είπε» το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση; Ότι τόσο κοστίζει μια ζωή ή η σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου που κάνει το λάθος όπως αποδεικνύεται να πάει στο γήπεδο. Τί (πρέπει να) τιμωρηθεί; Το αποτέλεσμα ή και η πρόθεση; Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε τι πρόθεση μπορεί να έχει κάποιος που ρίχνει φωτοβολίδα ευθείας βολής στο πλήθος. Να κάνει ζημιά προφανώς.

Αν δηλαδή «αύριο» αρχίσει να πυροβολεί κάποιος αλλά δεν πετύχει κανέναν, θα έχει την ίδια τύχη η υπόθεση; Δεν τραυματίστηκε κανείς, όλα καλά; Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνουμε αλλά αυτά τα... μονοπάτια είναι άκρως επικίνδυνα και συνεχίζουμε να τα βαδίζουμε. Για ανάλογη πράξη στο μέλλον θα υπάρχει, πλέον, πάντα το συγκεκριμένο δεδικασμένο.

Αλήθεια, αυτή η περιβόητη εντολή του Ιβάν Σαββίδη να βρεθεί εκείνος που έριξε τη φωτοβολίδα τι απέγινε; Βρέθηκε και δεν το μάθαμε; Δεν γνωρίζει ο ΠΑΟΚ σε ποιόν δίνει τα εισιτήρια που προμηθεύεται για τα εκτός έδρας ματς; Με 20.750 ευρώ, μια συγνώμη και την οργή του Σαββίδη για να βρεθεί ο ένοχος, που δεν βρέθηκε, «καθάρισε» ο δικέφαλος; Και τα γήπεδα πως θα «καθαρίσουν»; Καληνύχτα και καλή τύχη.

Διαβάστε επίσης