Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συστηματικά και όχι τυχοδιωκτικά

Συστηματικά και όχι τυχοδιωκτικά
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 - 08:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν θυμάστε καλά τον Ολυμπιακό του Αυγούστου 2017 και κάνετε τη σύγκριση με τον Ολυμπιακό του Αυγούστου που μας αποχαιρέτησε προ δύο εβδομάδων, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι οι διαφορές είναι χαώδεις. Και δεν αναφερόμαστε στο προφανές, δηλαδή το ρόστερ. Μιλάμε για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Και μην σπεύσετε να πείτε: μα καλά, και πέρυσι τον Αύγουστο μια χαρά τα πήγε η ομάδα στα προκριματικά του Champions League και κέρδισε, όπως και φέτος, τα δύο της πρώτα ματς στη Super League. Εμείς μιλάμε για την ΕΙΚΟΝΑ.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός πήγαινε πολύ συντηρητικά στα παιχνίδια του. Περίμενε σε μεγάλο διάστημα του αγώνα τον αντίπαλό του, δεν επιτίθονταν κατά... κύματα όπως κάνει φέτος. Επίσης έβλεπε τους αντίπαλους επιθετικούς να βρίσκονται με ευκολία απέναντι στον Καπίνο ενώ φέτος οι φάσεις μπροστά στο Γιαννιώτη είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Φέτος βλέπεις παίκτες που πέρυσι ήταν αγνώριστοι, να έχουν πατημένο το... γκάζι διαρκώς. Ο Φορτούνης είναι ένας εξ'αυτών. Κι αν για τον Κώστα θα τα... χρεωθεί όλα τα καλά (και δεν πρέπει) ο γυμναστής με τον οποίο έκανε ατομικά προγράμματα το καλοκαίρι, πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το... φαινόμενο Ομάρ;

Γι' αυτό σας λέω, δεν είναι όλα τόσο προφανή και εύκολα όσο φαίνονται. Η απάντηση/εξήγηση για την έως τώρα εικόνα είναι ξεκάθαρη: ο Μαρτίνς και όλο το επιτελείο που βρίσκεται στον Ολυμπιακό εργάζονται συστηματικά και όχι τυχοδιωκτικά. Αυτά που έχουμε δει ως τώρα και θα δούμε στο μέλλον είναι το αποτέλεσμα της καλοκαιρινής αλλά και της καθημερινής δουλειάς στο Ρέντη.

Μιας σοβαρής και υψηλού επιπέδου δουλειάς. Ο Ολυμπιακός δεν συμπεριφέρθηκε ως... τζίτζικας το φετινό καλοκαίρι. Δεν έκανε... θόρυβο. Αντιθέτως προτίμησε τον ρόλο του... μυρμηγκιού που δίχως να βγάλει άχνα κόπιασε ώστε το χειμώνα οι αποθήκες του να είναι γεμάτες σπόρους...

ΥΓ: Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν απρόοπτα, οι περυσινοί και φετινοί ασεβείς θα τα πάρουν πίσω ΟΛΑ όσα είπαν.

Διαβάστε επίσης