Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περιμένοντας «έναν» Γαρυφάλλου!

Περιμένοντας «έναν» Γαρυφάλλου!
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 - 22:28
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το όνομα Χρήστος Γαρυφάλλου σας λέει κάτι; Αν όχι, να σας βοηθήσουμε. Είναι ο οπαδός της ΑΕΚ που αισθάνθηκε προσβεβλημένος για τις χειρονομίες των Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι, πρώην προπονητή και παίκτη του Ολυμπιακού αντίστοιχα, σε ρεβάνς κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ τον Μάρτιο του 2015.

Και ύστερα από μήνυση του κ. Γαρυφάλλου οι δύο ερυθρόλευκοι «κυνηγήθηκαν» δικαστικώς και πέρυσι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε 8μηνη ποινή φυλάκισης και στους δύο για «απρόκλητη εξύβριση». Βίντεο ξεκάθαρο στο οποίο φαίνονται να δείχνουν όντως τα γεννητικά τους όργανα προς την κερκίδα δεν υπάρχει. Ωστόσο, για να βοηθήσουμε την κουβέντα (κι αφού πια υπάρχει και δικαστική απόφαση) ας δεχτούμε ότι έκαναν την απαράδεκτη αυτή χειρονομία.

Σήμερα αντιθέτως, στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπάρχει ένα ΞΕΚΑΘΑΡΟ βίντεο με «πρωταγωνιστή» τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Όταν η ομάδα του σκόραρε εις βάρος του ΟΦΗ γύρισε προς τους οπαδούς που κάθονταν πίσω του και τους... ενημέρωσε τι τους κάνει.

Περιμένουμε λοιπόν τον κ. Γαρυφάλλου (δεν έχει σημασία που δεν ήταν εκεί, και στο ΟΑΚΑ υπήρχαν χιλιάδες, ο ίδιος κινήθηκε νομικά) ή «έναν» Γαρυφάλλου από την κερκίδα του ΟΦΗ να κινηθεί δικαστικά εις βάρος του Έλληνα πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Ένας τερματοφύλακας που σε κάνει να αναρωτιέσαι τί σκεφτόταν. Σε κάνει επίσης να είσαι πιο επιεικής με τους λεγόμενους «ανεγκέφαλους της κερκίδας». Αν συμπεριφέρονται έτσι οι παίκτες, τι «απαιτήσεις» αλήθεια να έχεις από τους οπαδούς;

Πώς ο Πασχαλάκης θα «απαιτήσει» στα επόμενα γήπεδα που θα επισκεφθεί, να τον σεβαστεί ο κόσμος; Τί παράδειγμα δίνει; Ξέρετε πολύ καλά τις απαντήσεις σ' αυτά τα ρητορικά ερωτήματα. Η τιμωρία του, αναμφίβολα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι παραδειγματική. Ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τα γήπεδα θα τον κάνει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και, λογικά, θα τον φέρει καλύτερο σ' αυτά.

Διαβάστε επίσης