Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «κλικ» του κόσμου και τα «κλικ» των τίτλων

Τα «κλικ» του κόσμου και τα «κλικ» των τίτλων
Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:04
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στη χθεσινή ποδοσφαιρική ειδησεογραφία κυριάρχησαν πολλά θέματα. Τα ματς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, η χειρονομία και οι βρισιές του Πασχαλάκη προς τον κόσμο του ΟΦΗ, η αποστολή του Μαρτίνς για το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, το ματς της Μπέτις.

Αυτά, λίγο-πολύ, απασχόλησαν και τον κόσμο. Αυτά «τράβηξαν» την προσοχή του και τους «έδωσε» τα «κλικ» του. Ακόμα και η... είδηση περί συμφωνίας Ολυμπιακού και Τζον Τέρι παλιότερα (σ.σ.: μεταγραφές ένα λατρεμένο... σπορ για όλους) «έπαιξε» αρκετά.

Γενικώς είμαστε μια κοινωνία που έλκεται από, συνήθως, από αρνητικά θέματα (βλέπε ενέργεια Πασχαλάκη, διαιτησία) και περίπου αδιαφορεί για όσα έχουν πραγματικά σημασία. Ή μάλλον, για να είμαστε πιο σωστοί, όλα έχουν τη σημασία τους ωστόσο υπάρχουν και θέματα που αξίζουν την προσοχή και τα «κλικ» αλλά περνούν εντελώς αδιάφορα επειδή δεν υπάρχει η ίντριγκα, το περίεργο, το ασυνήθιστο και δεν δίνουν αφορμή για «πλάκωμα».

Στη δική μου αξιολόγηση ένα θέμα που έπρεπε να τύχει πολύ μεγάλης προβολής και να αναπαραχθεί ήταν οι δηλώσεις του Ομάρ στην πατρίδα του. Γιατί εκεί υπάρχει όλο το... ζουμί μέρους απ' αυτά που βλέπουμε προς το παρόν στον Ολυμπιακό και, προφανώς, εξηγεί γιατί (ως ένα βαθμό) δεν τα βλέπαμε πέρυσι. Ο Νορβηγός μπακ μίλησε για κάποια πράγματα που αξίζουν... χρυσάφι αλλά πέρασαν περίπου ως... άνθρακας στη συνείδηση / αξιολόγηση του κοινού.

«Δουλεύω περισσότερο πάνω στην πρόληψη των τραυματισμών. Δίνω περισσότερη έμφαση στις διατάσεις και γενικά στο ζέσταμα. Επίσης κάνω και πιο καλές αποθεραπείες στην ομάδα που σου παρέχει τα πάντα. Έχω γίνει πιο... σοφός και ώριμος με το σώμα μου. Έχω τον γυμναστή μου και το staff μου στην ομάδα που τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Κάνουν ότι χρειάζεται για να είναι το σώμα μου πολύ καλά», ήταν μερικά απ' όσα είπε.

Τί λέει ουσιαστικά ο Ομάρ; Ότι ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο επίπεδο που, όσο αυτό είναι εφικτό προφανώς, κάνει πρόληψη τραυματισμών. Που έχει μεγαλώσει το χρόνο της προπόνησης ώστε να είναι περισσότερη η ώρα και στο πριν (ζέσταμα) και στο μετά (αποθεραπεία) του κυρίως... μενού. Ο Νορβηγός λοιπόν μας λέει ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που κάνει πολλή και σκληρή δουλειά για να βλέπουμε όσα βλέπουμε.

«Κάτω» από τον Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν, που παίρνει πολλά εύσημα και δίκαια, υπάρχει ένα τσούρμο ανθρώπων που πασχίζει καθημερινά και τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τη δουλειά και την προσπάθεια που κάνουν. Λίγοι γνωρίζουν τα ονόματά τους αλλά όλοι μας μπορούμε να δούμε το αποτέλεσμα της δουλειάς τους...

Ο κόσμος λοιπόν δεν θα δώσει τα «κλικ» του σε τέτοιες ειδήσεις αλλά να είναι σίγουρος ότι κάτι τέτοιες ειδήσεις δίνουν και «κλικ» τίτλων σε μια ομάδα.

Διαβάστε επίσης