Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χημεία vs φρεσκάδα

Χημεία vs φρεσκάδα
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:10
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η μεγάλη βραδιά (κατα)φτάνει. Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα απόψε στη φάση των ομίλων του Europa League υποδεχόμενος στο Φάληρο τη Μπέτις. Το εμπόδιο είναι ψηλό και δε χρειάζονται και αρκετές εξηγήσεις γι' αυτό. Μιλάμε για ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος με χρηματιστηριακή αξία 180,5 εκατ.ευρώ. Τί άλλο να προσθέσει κανείς για να πείσει ότι ο Ολυμπιακός δίνει απόψε ένα ματς που περισσότερο... ανήκει στο Champions League παρά στο Europa League;

Όμως, μιλάμε για τον Ολυμπιακό και μιλάμε για τον Ολυμπιακό που αγωνίζεται στο «Γ.Καραϊσκάκης», γεγονός που αποτελεί μόνο του έναν ιδιαίτερο και σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση αποτελεσμάτων.

Το βέβαιο είναι ότι στη θεωρεία υπάρχουν πολλά που μπορεί να λεχθούν και βασανίζουν το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος μας έχει δείξει κατ' επανάληψη ότι πάνω απ' όλα βάζει τη χημεία της ομάδας. Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο ότι αυτές τις ώρες τον απασχολεί και η φρεσκάδα της. Τρόπον τινά έχουμε ένα άτυπο μπρα ντε φερ χημείας και φρεσκάδας.

Ο προπονητής (πιθανόν) θα επέλεγε να μην αλλάξει πολλά στην 11άδα του αλλά, όπως παραδέχθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι αναγκασμένος να το κάνει βλέποντας κάποιους από τους επιβαρημένους με ματς παίκτες του να ξεμένουν από ανάσες. Κι απέναντι σε μια ισπανική ομάδα το τελευταίο που πρέπει να σου συμβεί είναι να ξεμείνεις από ανάσες.

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, είναι θεωρητικά. Όταν σφυρίξει για πρώτη φορά ο διαιτητής, δεν αποκλείεται να διαμορφωθούν άλλες συνθήκες που τώρα ούτε καν μας περνούν από το μυαλό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Συχνά προβλέψιμο αλλά ακόμα συχνότερα και εντελώς απρόβλεπτο. Αυτό ωστόσο που μετράει και στη θεωρεία και στην πράξη είναι ο Ολυμπιακός που θα μπει στο γήπεδο να... δαγκώνει. Θα φανεί σε τι βαθμό συμβαίνει στις πρώτες στιγμές, από τις πρώτες διεκδικήσεις μπάλας.

Δεν το λέμε εμείς, όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο το λένε: όταν σφυρίζει ο διαιτητής δεν παίζουν οι αξίες των μπάτζετ αλλά μαζί με το όποιο ταλέντο παίζει και η καρδιά και η ψυχή. Κι απ' αυτές ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει απόθεμα.

Διαβάστε επίσης