Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάρ σ' «έφαγαν» οι σφυρίχτρες και τα σημαιάκια

Ομάρ σ' «έφαγαν» οι σφυρίχτρες και τα σημαιάκια
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Εμμανουήλ Σκουλάς και Παντελής Σπυρόπουλος. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα «αναστενάζει» από χθες το βράδυ για πολλοστή φορά. Συνολικά 28 παίκτες, μαζί με τις αλλαγές, και δύο προπονητές «αναμετρήθηκαν» στη Νέα Σμύρνη. Άπαντες ωστόσο μιλάνε για τον διαιτητή και τον α' βοηθό.

Έχω την εντύπωση πως όταν δεν υπάρχουν διαιτητικές αποφάσεις να συζητηθούν, η ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία δεν το απολαμβάνει. «Θρέφει» κόσμο όλο αυτό, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο Γκεστράνιους στην Τούμπα και ο Μπορμπαλάν πέρυσι στον τελικό κυπέλλου μάλλον... έκλεψαν χαρά που περίμεναν αρκετοί να πάρουν. Δεν έχουν φτάσει (ακόμα...) σε επίπεδο να ξέρουν ποιάς -ισπανικής- ένωσης είναι ο καθένας και με ποιόν έχει κουμπαριά.

Να με συμπαθάτε αλλά θα επιλέξω να μιλήσω για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Θ' ασχοληθώ με τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ πρωταγωνιστές. Θα αδιαφορήσω για τους κατ' επιλογήν «ευαίσθητους» της δικαιοσύνης. Όλως τυχαίως (...) εξάλλου το βράδυ της Δευτέρας ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε το VAR το οποίο «ξέχασε» μετά το... μακροβούτι του Πρίγιοβιτς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης.

Και στην ΑΕΚ δε φαίνεται να το πολυ-επιθυμούν πια αφού αυτό το... παλιόπραμα το VAR θα έδειχνε π.χ. ότι πέρυσι με τη Λαμία το πέναλτι ήταν εκτός περιοχής ή ότι ο Βράνιες πάτησε τον Μάριν ή ότι ο Πατίτο έριξε μπουνιά στον Φιγκέιρας. Για το φετινό (προφανώς ανύπαρκτο) πέναλτι - αναπαράσταση του... Πλατούν του Μάνταλου στην Τρίπολη δε μπορώ να πω με σιγουριά γιατί ακόμα και με το VAR ένας διαιτητής θα μπορούσε να δει αυτό που ήθελε...

Ορίστε, είχαμε δεν είχαμε γι' αυτό που σιχαινόμαστε μιλάμε. Ας βάλουμε τελεία. Τη Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη ο Πέδρο Μαρτίνς έγινε σοφότερος. Πιο σοφός για τις δυσκολίες της ελληνικής Λίγκας που αυτές φυσιολογικά αυξάνονται μακριά από τη... θαλπωρή του «Γ. Καραϊσκάκης». Ενδεχομένως πιο σοφός και για τις ανάγκες που έχουν κάποιοι παίκτες του στην παρούσα φάση και το τί μπορούν (ή δεν μπορούν) να του προσφέρουν άλλοι. Αν έπρεπε να επιλέξουμε μια ποδοσφαιρική στιγμή από ένα πραγματικά καλό και με ρυθμό συνολικά ματς που διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη (και δυστυχώς πέρασε σε δεύτερη μοίρα) είναι εκείνη του 90'+2.

Όχι, τόσο, επειδή μπήκε εν τέλει γκολ. Επειδή αυτός ο ποδοσφαιριστής που λέγεται Ομάρ Ελαμπντελαουΐ, μια σπουδαία φετινή... μεταγραφή (η παραμονή τελικά του παίκτη) του Ολυμπιακού, επιβεβαίωσε ότι θα είναι από τους στυλοβάτες του Θρύλου φέτος. Ο Νορβηγός, σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει τα μαθηματικά, είναι αυτή τη στιγμή ο Νο1 παίκτης σε χρόνο συμμετοχής (άρα επιβαρυμένος) στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Έχει το απόλυτο των λεπτών με 377 στο πρωτάθλημα, 450 στην Ευρώπη και 180 με την Εθνική του. Και στο 90'+2 (με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο εκείνη τη στιγμή) έχει το κουράγιο ν' ανέβει ως το ύψος της αντίπαλης περιοχής και να βγάλει αυτή την εξαιρετική σέντρα για το κεφάλι του Χασάν.

Ναι, ταλαιπωρήθηκε από τον (εξαιρετικό τη Δευτέρα) Σπιριντόνοβιτς στην πλευρά του. Αλλά ποιός... απαγορεύει σ' έναν μπακ να «φάει» και ντρίμπλες, ειδικά όταν δεν παίρνει και πολλές βοήθειες από τον εξτρέμ; Ο ίδιος Ομάρ εξάλλου ήταν που έβγαλε δύο έξοχες σέντρες σε πόδι και κεφάλι του Φετφατζίδη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αστόχησε ο Γιάννης. Ο ίδιος Ομάρ ήταν που κόντρα στη Μπέτις άγγιξε το τέλειο απέναντι σ' έναν παίκτη της κλάσης του Τέγιο, 11-2 ήταν το μεταξύ τους... σκορ στις μονομαχίες υπέρ του παίκτη του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός... β'

Ολυμπιακός... β'

Φτάσαμε στις 27/9 κι έχουμε δει μόνο το 50%. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.