Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο (ποδοσφαιρικός) «Ζορμπάς» έρχεται

Ο (ποδοσφαιρικός) «Ζορμπάς» έρχεται
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 - 00:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Την ώρα που η Ελλάδα «δοκιμάζει» τις αντοχές της στην επέλαση του «Ζορμπά», ό Ολυμπιακός έδειξε (και) στο ματς με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο ότι αποτελεί ένα -ποδοσφαιρικό- φαινόμενο διαρκώς αυξανόμενης έντασης. Ο Γιάγια Τουρέ είναι το... μάτι του ερυθρόλευκου «κυκλώνα» με τους Γκιλιέρμε, Ναουέλ, Νάτχο, Μασούρα, Σισέ, Βρουσάι, Μάνο, Ανδρούτσο και Σα να δυναμώνουν με τα χαρακτηριστικά και το ταλέντο τους τα... μποφόρ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στον αγωνιστικό χώρο.

Την ώρα που συνάδελφοί του κοιτάνε με απελπισία τον άδειο πάγκο τους, ο Πορτογάλος κόουτς του Θρύλου αναγκάζεται ν' αφήσει ακόμα και στην... κερκίδα σπουδαίους παίκτες. Σκεφτείτε ότι στην προηγούμενη αναφορά των... μποφόρ δεν κάναμε καν λόγο σε μια μεταγραφή μερικών εκατομμυρίων, τον Φελίπε Πάρντο (σ.σ.: που ο μανατζερικός μύθος θέλει την ΑΕΚ να περίμενε στη... γωνία σε περίπτωση που έμενε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό ο Κολομβιανός), τον οποίο επί της ουσίας δεν υπολογίζει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο ποδοσφαιρικός «Ζορμπάς» λοιπόν καλείται να φτάσει στην κορύφωση της έντασής του την εβδομάδα που αρχίζει να... τρέχει και περιλαμβάνει τα ματς με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ. Προφανώς στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι εύκολο. Εξίσου προφανές είναι ότι κάθε ματς έχει τη δική του δυσκολία και ειδικά με τους δύο βασικούς ανταγωνιστές για τον τίτλο και μία από τις ομάδες με τις πιο «βαριές» φανέλες στην Ευρώπη και δη στο σπίτι της.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο έχει ό,τι χρειάζεται για να κάνει αυτό που πρέπει και ν' αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην... μεγάλη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός... β'

Ολυμπιακός... β'

Φτάσαμε στις 27/9 κι έχουμε δει μόνο το 50%. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.