Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι του ντέρμπι

Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι του ντέρμπι
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 - 13:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Λιγοστές ώρες πριν από τη σέντρα του σπουδαίου, από κάθε πλευρά, ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ας σκεφτούμε μαζί φωναχτά. Τί να περιμένουμε άραγε; Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας και θα αποφύγω κλισεδούρες που ενδεχομένως θα έδιναν περισσότερα like και share. Εξάλλου, είναι αυτονόητο ότι όλοι όσοι συναντιόμαστε στην -ηλεκτρονική- κοινωνία του gavros.gr θα θέλαμε το φινάλε του αγώνα να βρει τους ερυθρόλευκους να κάνουν «όλε όλε» μπροστά στο ενθουσιασμένο κοινό τους.

Σε τέτοια ματς ωστόσο η μοναδική πρόβλεψη που μπορεί να κάνει κανείς είναι ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη. Ο Ολυμπιακός «τρέχει» ένα σερί τριών νικών στο «σπίτι» του απέναντι στον δικέφαλο του βορρά. Θυμάστε αλήθεια την εικόνα των αγώνων; Θυμάστε ποιοί παίκτες τα έκριναν; Εκείνοι που ελάχιστοι, πριν από το ματς, θα πόνταραν ότι θα το κάνουν.

Πέρυσι ο σκόρερ του μοναδικού γκολ ήταν ο Ενγκελς. Πρόπερσι ο στόπερ Βαρέλα έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ, ύστερα ο ίδιος ισοφάρισε 1-1 για τον Ολυμπιακό και στις καθυστερήσεις του ματς ο αμυντικός χαφ Μιλιβόγεβιτς έκανε το 2-1. Και πριν από τρία χρόνια το μοναδικό γκολ το πέτυχε ο δεξιός μπακ, Ομάρ.

Τα 10άρια, οι εξτρέμ και οι επιθετικοί δηλαδή, στο σκοράρισμα ήταν απόντες. Δεν ήταν απόντες, αντιθέτως, τη σεζόν 2013/14 όταν ο Ολυμπιακός συνέτριβε 4-0 τον ΠΑΟΚ. Να θυμηθούμε όμως και πως είχε έρθει εκείνη η 4άρα; Ως το 60ο λεπτό το σκορ ήταν μόλις 1-0 (Μήτρογλου), μετά ήρθε η... καταιγίδα με τα γκολ των Σαβιόλα, Φουστέρ και Κάμπελ.

Που καταλήγουμε; Σ' αυτό που σοφά, νομίζω, είπε ο Πέδρο Μαρτίνς χθες. Το ματς χρειάζεται και συναισθηματικό έλεγχο. Βεβαίως, εύκολα το λες αυτό και δύσκολα το κάνεις σ' ένα γήπεδο με την ιδιαιτερότητα και τη μαγεία του «Γ.Καραϊσκάκης». Ένα γήπεδο στο οποίο ο κομπάρσος μπορεί ν' αποκτήσει φτερά και να μεταμορφωθεί σε πρωταγωνιστή και το αντίστροφο. Ένα γήπεδο που συγκαταλέγεται στους θρύλους παγκοσμίως για την αύρα του. Αυτά, τα λέμε εκεί απόψε.

ΥΓ: Αν λες ότι αγαπάς τον Ολυμπιακό και απόψε θα πας στο γήπεδο, πάρε μαζί σου ΜΟΝΟ το λαρύγγι σου. Είναι όλα όσα χρειάζεσαι. Μη γίνεις η αιτία για να πληγωθεί αυτό που λες ότι αγαπάς. Ξέρεις ότι περιμένουν στη... γωνία, μη λες μετά ότι δεν ήξερες.

ΥΓ2: Δεν ξέρω για σας, στο δικό μου μυαλό ήταν ένδειξη σεβασμού (και είναι απαραίτητος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής) η χθεσινή ατάκα του Μαρτίνς ο οποίος έγινε ο πρώτος τεχνικός που... έβαλε στο κόλπο του πρωταθλητισμού τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ3: Το δικό του my way «τραγούδησε», επίσης, χθες ο Πορτογάλος τεχνικός με τις δηλώσεις του στη Nova. Ήταν το my way για τις επιλογές του αναφορικά με την 11άδα. Ας του το... επιτρέψουμε, το έχει κερδίσει, αμφιβάλλει κανείς;

Διαβάστε επίσης

Ο... καφενές των 475,5 εκατ.

Ο... καφενές των 475,5 εκατ.

Τα «πέτρινα» χρόνια και η τιμωρία των ασεβών και το κεφάλαιο που πρέπει να κλείσει. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.