Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εραστές και του ποδοσφαίρου ή μόνο του αποτελέσματος;

Εραστές και του ποδοσφαίρου ή μόνο του αποτελέσματος;
Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει 8 ομάδες ως τώρα φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, τη μία (σ.σ.: Λεβαδειακός) δύο φορές καθώς έπαιξε μαζί της και στο Κύπελλο. Η ομάδα (ΠΑΟΚ) που του έκανε τις λιγότερες (4) τελικές ήταν εκείνη που εν τέλει τον κέρδισε... Ο Λεβαδειακός σε δύο ματς έκανε από 5 τελικές, 6 έκανε ο ΠΑΣ που «έφαγε» 5 γκολ, στις 6 έφτασε στο εις βάρος της 3-1 η Μπέρνλι.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ένα υπέροχο άθλημα στο οποίο, σε βάθος χρόνου, κερδίζει ο καλύτερος αλλά σου δίνει και βραδιές που χαμογελάει ο πιο τυχερός όπως χθες ο δικέφαλος. Παρακολουθώ δύο 10ετίες από κοντά τα ματς του Ολυμπιακού, έχω δει τα συντριπτικά περισσότερα. Δύσκολα θα θυμηθώ τόσο ζεστό χειροκρότημα στο φινάλε ενός σημαντικού ματς με διεκδικητή του τίτλου (σ.σ.: ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δε μου... βγαίνει να το πω) στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει χάσει. Κάτι (πρέπει να) λέει αυτή η στάση του πλέον απαιτητικού κοινού του πλανήτη.

Προσωπικά μου λέει πάρα πολλά. Πέρυσι ο κόσμος είπε: αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό. Κι αυτό που είδαμε χθες, καθαρά ποδοσφαιρικά, ήταν Ολυμπιακός. Ήταν κυριαρχικός, έκανε ομαδούλα της σειράς την πλέον πολυδιαφημισμένη. Τον... πάτησε τον ΠΑΟΚ αλλά δεν τον νίκησε. Προφανώς λοιπόν ο κόσμος κάπως έτσι ονειρεύεται τον Ολυμπιακό (εννοείται και με νικηφόρο αποτέλεσμα) γι' αυτό και χειροκρότησε.

Προσωπικά θα «κρατήσω» το χειροκρότημα και τη θετική στάση της πλειοψηφίας. Θα λάβω υπόψιν μου αλλά θα διαφωνήσω απόλυτα με τη μειοψηφία που είχε ξανά κάτι να πει για τις επιλογές του προπονητή και ορισμένους παίκτες. ΟΚ, προφανώς θα συζητάμε τα πάντα αλλά όταν ο Ολυμπιακός κάνει ΤΕΤΟΙΑ εμφάνιση (σ.σ.: πόσοι περιμέναμε τέτοιο μονότερμα πριν από το ματς;) για ποιές λάθος επιλογές να μιλήσουμε; Κι επίσης έχει καταντήσει ΑΦΟΡΗΤΟ να «μιλάμε» για τους ίδιους παίκτες. Βρέξει - χιονίσει (παίξουν καλά ή όχι) να απαιτούμε την παραμονή τους στον πάγκο, ΕΛΕΟΣ.

ΥΓ: Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε 4 τελικές (ο ΠΑΟΚ 6) στο αντίστοιχο ντέρμπι - κακοποίηση του αθλήματος, και κέρδισε με τη... γονατιά του Ένγκελς. Το προτιμάμε; Τί είμαστε εν τέλει, εραστές του ωραίου ποδοσφαίρου ή του αποτελέσματος; Σκέψου πριν απαντήσεις...

ΥΓ2: Ελπίζω από δω και στο εξής, όταν κάνει «διπλά» στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, να μην είναι αναγκασμένοι να φεύγουν τρέχοντας και φυλάγοντας τα κεφάλια τους οι παίκτες του Ολυμπιακού αλλά να έχουν την άνεση και το χρόνο να πανηγυρίζουν στο χόρτο όπως συνέβη χθες μ' εκείνους του ΠΑΟΚ... Τί εννοείς: άλλαξε πλευρό;

ΥΓ3: Οι άθλιες συμπεριφορές του κ.Μίχελς θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα; Θα τον μαζέψει κάποιος αρμόδιος εκτός ΠΑΟΚ γιατί εντός, κατά πως φαίνεται, αυτές όχι απλά είναι ανεκτές αλλά και επιθυμητές; Είναι τεράστια η λίστα (βλέπε π.χ. Τρίπολη πέρυσι) τέτοιων συμπεριφορών του.

ΥΓ4: Χειρονομίες προς τον κόσμο έκανε μόνο ο Μίχελ ή και κάποιος άλλος δίπλα του;

Διαβάστε επίσης

Ο... καφενές των 475,5 εκατ.

Ο... καφενές των 475,5 εκατ.

Τα «πέτρινα» χρόνια και η τιμωρία των ασεβών και το κεφάλαιο που πρέπει να κλείσει. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.