Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόσες φορές γιορτάζεται του... Αϊ-Γιαννιού;

Πόσες φορές γιορτάζεται του... Αϊ-Γιαννιού;
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 - 13:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Θ' ακουστεί περίεργα αλλά αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς απόψε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ είναι να παίξει όπως και με τον ΠΑΟΚ, ένα ματς δηλαδή στο οποίο ηττήθηκε. Όμως, δεν έχουν περάσει δα και τόσες πολλές μέρες ώστε να ξεχάσουμε τι έχει συμβεί την προηγούμενη Κυριακή και να... κινδυνεύω να έρθετε τρέχοντας και να μου φορέσετε τη λευκή φορεσιά, του τρελού.

Η θεωρεία λέει ότι η ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό και τον ίδιο προπονητή υπερτερεί έναντι εκείνης που τα άλλαξε πρόσφατα όλα. Η θεωρεία ωστόσο πήγε... περίπατο την προηγούμενη Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ και πολύ θα ήθελε ο Ολυμπιακός να τη στείλει ξανά... βολτίτσα κι απόψε. Στο 24-3 έφτασε το... κοντέρ των τελικών αλλά το... κοντέρ του σκορ έμεινε στο κατάφωρα άδικο για τους Πειραιώτες 0-1. Επειδή ωστόσο δεν είναι κάθε μέρα του... Αη-Γιαννιού, αν ο Ολυμπιακός επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση δε θα σπάσει κι άλλο... πόδι ο διάολος, θα πάρει ό,τι του αξίζει.

Όπως σωστά είπε ο κανονικός πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή, Πέδρο Μαρτίνς, και σε αντίθεση με τους εκατομμύρια... βοηθούς του (όλους τους απέξω δηλαδή), είναι σημαντικοί οι βαθμοί αλλά είναι νωρίς ακόμα για να... στεφθεί κάποιος πρωταθλητής ή, στον αντίποδα, να χάσει το στέμμα. Προφανώς είναι σημαντικοί οι βαθμοί, ειδικά μετά τον... βιασμό της λογικής στο ματς της περασμένης Κυριακής, αλλά εξίσου σημαντική θα είναι η εικόνα.

Ο Ολυμπιακός θα είναι ιδανικό να κάνει... παράσταση... νίκης στη μάχη του τίτλου. Να βάλει ταυτόχρονα κι ένα φρένο στο σερί που τρέχει η ΑΕΚ επί των ερυθρολεύκων στο ΟΑΚΑ με 5 νίκες σε 6 ματς (0-1 με τον Ρομαό) σε πρωτάθλημα και κύπελλο την τελευταία 3ετία. Πρέπει να επαναφέρει τον φόβο στα μάτια της αποψινής του αντίπαλου όταν εκείνη τον κοιτά. Γιατί συνήθως αυτό είναι το συναίσθημά της στα μεταξύ τους ανταμώματα.

Όσον αφορά στις επιλογές της 11άδας, πόσοι προπονητές αλήθεια θα ήθελαν να είναι στη θέση του Πέδρο Μαρτίνς και να έχουν δύο 11άδες που ξεχειλίζουν ποιότητα ως... συντροφιά στο μικρό ταξίδι προς το ΟΑΚΑ; Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν θέλει τη νίκη περισσότερο από τον... μαέστρο της ορχήστρας, δηλαδή τον προπονητή.

Άρα μοιάζει κουτό και δε μου περνάει καν από το μυαλό ότι μπορεί να μη βάζει κάθε φορά αυτόν που βλέπει στην προπόνηση καλύτερο αλλά εκείνον που θα του προσφέρει μια προσωπική δικαίωση. Υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν προπονητές και με κολλήματα αλλά ο συγκεκριμένος, ως τώρα τουλάχιστον, δε φαίνεται ν' ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Διαβάστε επίσης

Εσύ αποφασίζεις

Εσύ αποφασίζεις

Η αξιολόγηση που πρέπει να είναι διαρκής και η «μεγάλη» εικόνα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Συγνώμη; Error 404

Συγνώμη; Error 404

Οι αγγλικές συγνώμες «πέφτουν» βροχή, οι ελληνικές αγνοούνται... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.