Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να το πάρουμε αλλιώς

Να το πάρουμε αλλιώς
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 - 09:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να τα «λέμε» σε τούτο εδώ το ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης, προσπαθώ να είμαι ειλικρινής. Αλάνθαστος δεν υποσχέθηκα ότι θα είμαι, αυτό είναι αδύνατο. Είμαι αρκετά ειλικρινής λοιπόν να παραδεχθώ ότι κι εγώ, όπως κι εσείς, έμεινα αποσβολωμένος στη θέση μου (στα δημοσιογραφικά του) ΟΑΚΑ βλέποντας τον Φετφατζίδη να πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. Ήμουν και στην ευθεία και την «έφαγα» τη φάση με όλη της τη... μεγαλοπρέπεια.

Σκέφτηκα κι εγώ πως «δεν» γίνεται να χάνεται αυτό το γκολ και μια νίκη που θα... στοίχειωνε τις κιτρινόμαυρες μνήμες για αρκετά χρόνια. Πέρασαν και από το δικό μου μυαλό οι προηγούμενες χαμένες ευκαιρίες του Γιάννη. Θυμήθηκα κι εγώ ότι δεν έχω δει τη βελτίωση που, νομίζω, όφειλε να έχει κάνει στις τελικές του προσπάθειες στα χρόνια που μεσολάβησαν μακριά από το μεγάλο λιμάνι.

Όμως, είναι εντελώς διαφορετικό το να κριτικάρει ποδοσφαιρικά κανείς τον «Φέτφα», ή όποιον «Φέτφα», κι άλλο αυτό που συνέβη από το βράδυ της Κυριακής. Προφανώς ένας παίκτης οφείλει να είναι έτοιμος ψυχολογικά για ν' αντιμετωπίσει την κακή του στιγμή και την κριτική που αυτή θα φέρει. Εξίσου προφανές είναι ότι δε γίνεται ο παίκτης να... θέλει μόνο την αποθέωση (και τα οφέλη όπως π.χ. νέα και καλύτερα συμβόλαια κλπ) στα καλά και να μην... αντέχει στα κακά. Όμως, άλλο κριτική κι άλλο αυτό που συνέβη από το βράδυ της Κυριακής.

Μετά από αρκετά 24ωρα λοιπόν μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι στο εξής: Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για... φάγωμα παικτών. Η χρονιά μόλις έχει αρχίσει και είναι μεγάλη. Και ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο ρόστερ ώστε ν' αντιμετωπίσει αστοχίες, ατυχίες, ντεφορμαρίσματα και ψυχολογικά downιάσματα.

Σε μια μεγάλη και απαιτητική χρονιά λοιπόν ΔΕΝ περισσεύει κανείς. Και ο Φετφατζίδης, είμαι σίγουρος, θα δώσει πολύτιμες λύσεις στην πορεία της χρονιάς. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ΑΠΕΙΡΑ παραδείγματα παικτών που πήγαν από τη γιούχα στην αποθέωση ή το αντίστροφο.

Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στην κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να έχει στο ρόστερ του και τον Φετφατζίδη, έναν παίκτη να θυμηθούμε που τον ήθελε πολύ η Ένωση το καλοκαίρι.

Οι άλλοι έχουν έλλειμμα παικτών, εμείς γιατί να «καίμε» το... περίσσευμα; Ε;

Διαβάστε επίσης

0,38 ευρώ η κούπα!

0,38 ευρώ η κούπα!

Πόσο κόστισε ο καθένας από τους 26 τίτλους του Ερασιτέχνη, αναμφίβολα το πιο άξιο 10 ευρώ που μπορείς να δώσεις (και) φέτος. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Συγνώμη; Error 404

Συγνώμη; Error 404

Οι αγγλικές συγνώμες «πέφτουν» βροχή, οι ελληνικές αγνοούνται... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Εσύ αποφασίζεις

Εσύ αποφασίζεις

Η αξιολόγηση που πρέπει να είναι διαρκής και η «μεγάλη» εικόνα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.