Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φιλαράκι έχεις ένα 10ευρω να πάρω κούπα;

Φιλαράκι έχεις ένα 10ευρω να πάρω κούπα;
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 - 22:00
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός, λέει, κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο πόλο ανδρών κερδίζοντας 11-4 τη Γλυφάδα στον τελικό. Σιγά την είδηση. Είδηση δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώνει έναν άνθρωπο. Είδηση είναι όταν ένας άνθρωπος δαγκώνει ένα σκύλο.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός λοιπόν τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε... σκύλο που «δαγκώνει» όλους τους τίτλους. Και είναι τόσο μεγάλος πια που μπορεί να «δαγκώνει» σε μόνιμη βάση και ευρωπαϊκούς τίτλους, πέρα από τους εγχώριους. Σκεφτόμουν ότι δε χρειάζεται να αναφερθεί πώς συμβαίνουν όλα αυτά τα... μαγικά στον Ερασιτέχνη τα τελευταία χρόνια. Αλλά, από την άλλη, γιατί δεν χρειάζεται; Φυσικά και χρειάζεται. Επιβάλλεται θα έλεγα. Δεν έτυχε αυτό που συμβαίνει, πέτυχε.

Πέτυχε η ανάληψη της προεδρίας από τον Μιχάλη Κουντούρη και, προφανώς, η συνεχής στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Φανερή και μη... Ως ράτσα (γενικώς ελληνική) είμαστε σε σημαντικό βαθμό πανηγυρτζήδες. Αγαπάμε τις νίκες και τα τρόπαια αλλά σπανίως ασχολούμαστε με τη διαδικασία για να έρθουν αυτά. Ακόμα πιο σπάνια προσπαθούμε να συμβάλλουμε.

Εξίσου σημαντικό με το σάρωμα των τίτλων, στο δικό μου μυαλό (μπορεί και φτωχό, πάω πάσο) τουλάχιστον, είναι ότι η διοίκηση Μαρινάκη στην ΠΑΕ και εκείνη του Κουντούρη στον Ερασιτέχνη έχουν καταφέρει να εξυγιάνουν όλα τα τμήματα. Επιλογή τους (και τιμή τους) είναι να σε κάνουν να μην ανησυχείς για μια ενδεχόμενη επόμενη μέρα.

Στην Ελλάδα της τεράστιας αυτής οικονομικής κρίσης, αυτό είναι σπουδαίο. Μια ματιά να ρίξει κανείς γύρω του, στους άλλους συλλόγους, καταλαβαίνει. Και για να καταλήξουμε, στους πανηγυρισμούς συμμετέχουμε όλοι. Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ωστόσο, με τα like και τα share δεν κατακτώνται οι τίτλοι.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προσφέρει το 10ευρω για την κάρτα φιλάθλου. Αυτό το λίγο αρκεί γι' αυτό το μεγάλο που συμβαίνει ΚΑΙ στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Δε θες να είσαι (ουσιαστικά) παρών;

Διαβάστε επίσης

0,38 ευρώ η κούπα!

0,38 ευρώ η κούπα!

Πόσο κόστισε ο καθένας από τους 26 τίτλους του Ερασιτέχνη, αναμφίβολα το πιο άξιο 10 ευρώ που μπορείς να δώσεις (και) φέτος. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Να το πάρουμε αλλιώς

Να το πάρουμε αλλιώς

Οι άλλοι έχουν έλλειμμα, εμείς θα «καίμε» το περίσσευμα; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Συγνώμη; Error 404

Συγνώμη; Error 404

Οι αγγλικές συγνώμες «πέφτουν» βροχή, οι ελληνικές αγνοούνται... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.