Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

0,38 ευρώ η κούπα!

0,38 ευρώ η κούπα!
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 - 15:25
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ας αρχίσουμε από τα αυτονόητα. Για να είσαι εδώ και να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, είναι βέβαιο ότι τα αγαπημένα σου δύο χρώματα είναι το κόκκινο και το λευκό. Αν τα βλέπεις μαζί σε μια φανέλα, ακόμα καλύτερα για σένα... Αντιθέτως, αν τα αγαπημένα σου χρώματα είναι π.χ. το πράσινο, το κίτρινο ή κάτι άλλο, σόρι αλλά... ψάξου. Κάτι πάει λάθος με την αφεντιά σου αλλά δεν είμαι αρμόδιος να στο λύσω.

Πάμε παρακάτω. Αλήθεια, στην Ελλάδα της κρίσης τί μπορείς ν' αγοράσεις με 0,38 ευρώ, ή αλλιώς με 38 λεπτά; Μη βιαστείς ν' απαντήσεις ένα μεγαλοπρεπές: τίποτα. Θα εκτεθείς. Ειδικά αν ανήκει σ' αυτούς που πέρυσι είχαν δώσει 10 ευρώ για την κάρτα φιλάθλου. Να σου θυμίσω ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατέκτησε συνολικά 26 τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μιλάμε για τίτλους σε βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, κολύμβηση, πυγμαχία, κλειστό / ανοιχτό στίβο και κανόε - καγιάκ.

Τώρα νομίζω είσαι σε θέση ν' απαντήσεις στην ερώτηση τι αγοράζεις με 38 λεπτά του ευρώ. Έναν τίτλο. Ιστορία. Δόξα. Περηφάνεια. Και το κυριότερο το δικαίωμα να λες: συμμετείχα κι εγώ, έπαιξα ρόλο στην επιτυχία.

Προφανώς κι εγώ σ' αυτή την πραγματικότητα ζω. Βιώνω τις παρόμοιες οικονομικές δυσκολίες. Όμως ένα 10ευρω για μια χρονιά δόξας είναι μηδαμινό. Και δικαιολογία, νομίζω, δεν υπάρχει. Η επιλογή, όπως πάντα, δική σου είναι...

Διαβάστε επίσης

Να το πάρουμε αλλιώς

Να το πάρουμε αλλιώς

Οι άλλοι έχουν έλλειμμα, εμείς θα «καίμε» το περίσσευμα; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.