Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απεταξάμην (τη λογική)

Απεταξάμην (τη λογική)
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 - 13:20
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν ανήκεις σ' αυτούς που δεν έβλεπαν αυτό που έρχεται με την Εθνική ομάδα μάλλον έχεις εγκεφαλική λειτουργία ανάλογη μ' εκείνη της μέδουσας (*). Η εποχή μετά τις... Γκρανκάσες στην ΕΠΟ ήταν βέβαιο ότι δεν θα ήταν καλύτερη. Η νέα τάξη πραγμάτων ήρθε με συγκεκριμένο σκοπό, συγκεκριμένες έγνοιες για να το πούμε καλύτερα.

Η βασική εξ' αυτών, όπως κατάλαβαν και οι... μέδουσες από την προεκλογική περίοδο της νέας διοίκησης, ήταν να αποταχθεί ο υποτιθέμενος... σατανάς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε σατανάς (δική τους ανικανότητα υπήρχε) ωστόσο έπρεπε να εφευρεθεί για ν' αποκτήσουν ρόλο ύπαρξης οι άλλοι και να ενώσουν τις δυνάμεις τους αφού κατά μόνας ήταν... λίγοι.

Οι... Γκράνκασες έφυγαν κι αυτό που ήρθε στη θέση τους ήταν η απώλεια ποδοσφαιρικής λογικής. Πόση λογική είχε να φύγει η Εθνική από το καλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας; Πόση λογική είχε να διώχνεις Ιούλιο συνεργάτη του ομοσπονδιακού τεχνικού (Τσάνα) και να τον φέρνεις πίσω δυο μήνες μετά; Την απάντηση την ξέρετε. Όπως ξέρετε και τα υπόλοιπα. Τα συμβούλια της ΕΠΟ στο ξενοδοχείο Μακεδονία (του οποίου είναι ιδιοκτήτης ο... ατακαδάρος του: δικός μας ο Γραμμένος) και φυσικά οι δύο πρόσφατοι... αλησμόνητοι τελικοί Κυπέλλου.

Για να ολοκληρώσουμε, η νέα ποδοσφαιρική τάξη -μοιάζει να- είναι της λογικής: «ο Ολυμπιακός να μην κερδίζει και η Εθνική να πάει να...». Και να θες να αντιμετωπίσεις με επιείκεια τα όσα τραγικά έχουν κάνει, δε σου δίνουν την αφορμή. Αντιθέτως σου δίνουν πάμπολλες να τους αντιμετωπίσεις (στην καλύτερη) με καχυποψία.

Όσο καιρό ήταν στην αντιπολίτευση η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ «χρέωνε» στην προηγούμενη όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Τώρα παίρνει ένα πολύ σημαντικό μάθημα. Στη ζωή σου επιστρέφονται οι συμπεριφορές, πολλάκις ως πατσαβούρες στη μούρη.

* Η μέδουσα ΔΕΝ έχει εγκέφαλο.

Διαβάστε επίσης