Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τα «κενά αέρος» της διακοπής

Τα «κενά αέρος» της διακοπής
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 - 09:40
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Επιστροφή στα καθ’ ημάς λοιπόν, μετά τη 2η διακοπή της σεζόν λόγω των εθνικών ομάδων, και το πρόγραμμα «στέλνει» τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο για το ματς με τον ΟΦΗ. Αν δεις τη στατιστική, τη δυναμικότητα των ομάδων και την ιστορία των αναμετρήσεων θα χρίσεις φαβορί τους «ερυθρόλευκους» και καλά θα κάνεις. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου όμως αυτά είναι για να τα συζητάμε μέχρι το σφύριγμα της έναρξης.

Κάθε ματς αποτελεί μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη, ιστορία. Μια ιστορία που κατά τη διάρκειά της μπορεί να «γεννήσει» καταστάσεις που δεν περίμενες ή να αναδείξει παράγοντες που δεν είχες κατά νου και μπορεί να παίξουν ρόλο στην έκβασή της.

Ο σημαντικότερος παράγοντας κατά την ταπεινή προσωπική γνώμη, τον οποίο ξέρουμε ωστόσο και δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι το ματς που θα γίνει βράδυ Κυριακής στο «Γεντί Κουλέ» είναι το πρώτο μετά τη διακοπή. Και συνηθίζονται τα... κενά αέρος αφού μια ομάδα προσπαθεί να μπει ξανά σε σειρά και να βρει τα πατήματα.

Να θυμίσω ότι μετά την πρώτη διακοπή ακολούθησαν δύο δύσκολες νίκες με γκολ στις καθυστερήσεις, απέναντι στον Αστέρα (2-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τον Πανιώνιο (0-1) στη Νέα Σμύρνη.

Τα θυμίζουμε αυτά για να τα έχουμε κατά νου και να μην «απαιτούμε» 4άρες εκ των προτέρων. Η λογική λέει ότι το ματς θα είναι δύσκολο, όπως δύσκολα είναι όλα. Εύκολα ματς ΔΕΝ υπάρχουν πριν από τη σέντρα και μπορείς να τα κάνεις μόνο εσύ αν έχεις την κατάλληλη απόδοση.

Διαβάστε επίσης

Με στολή παραλλαγής

Με στολή παραλλαγής

Το... κοστούμι δεν είναι απαραίτητο στο «Γεντί Κουλέ». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.