Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτή είναι η διαφορά (μας)

Αυτή είναι η διαφορά (μας)
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 - 14:04
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η Μπάγερν ήρθε και πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα. Τότε την είχε «προσκαλέσει» ο Ολυμπιακός. Το φινάλε εκείνου του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» «είπε» ένα μεγάλο... ψέμα. Ότι η Μπάγερν κέρδισε εύκολα με 3-0.

Υπεροχή είχε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ωστόσο μέχρι και το 89' το σκορ ήταν 0-1 μ' ένα γκολ-δώρο του Ρομπέρτο σε σέντρα-σουτ του Μίλερ από το πλάγιο άουτ. Και στο 84' ο Θρύλος απώλεσε τετ-α-τετ για την ισοφάριση αφού βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο (στο όριο της μικρής περιοχής) ο ακατάλληλος (δεξί μπακ, Σαλίνο) παίκτης.

Σε μια σεζόν που ο Ολυμπιακός έκανε μότο το «we keep on dreaming» (σ.σ.: συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε) το είχε επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας. Σ' έναν όμιλο με Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με 9β. συγκομιδής έμεινε 3ος (και συνέχισε στο Europa) στην ισοβαθμία με την Άρσεναλ την οποία είχε κερδίσει και στο Λονδίνο με 3-2.

Σ' εκείνο το ματς η Μπάγερν του Γκουαρντιόλα που εκείνη τη σεζόν έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League για να αποκλειστεί με το εκτός έδρας γκολ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έκανε 558 πάσες και μόλις 8 τελικές. Η χθεσινή Μπάγερν του Κόβατς που είναι σε κρίση είχε 704 πάσες και 18 τελικές ενώ η ΑΕΚ, επί της ουσίας, σε καμία περίπτωση δεν διεκδίκησε κάτι από το ματς και απλά... έμενε σ' αυτό μέχρι να δεχθεί το 1ο γκολ λόγω κακών επιλογών στην τελική πάσα από τους Γερμανούς. Εκείνο το ματς του Ολυμπιακού είχε προκαλέσει, όπως μπορείτε να δείτε, ειρωνείες. Το χθεσινό ματς της ΑΕΚ, όχι, μόνο μπράβο.

Δεν είναι κακό αυτό. Εννοώ για τον Ολυμπιακό. Αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη της διαφοράς ερυθρόλευκων και κιτρινόμαυρων. Ο Ολυμπιακός είναι αυτό που είναι γιατί ΠΑΝΤΑ υπάρχουν προσδοκίες από 'κείνον. Ακόμα και (ποδοσφαιρικά) παράλογες πολλές φορές. Η ΑΕΚ είναι αυτή που είναι επειδή θα μένει συνήθως ικανοποιημένη με τη συμμετοχή και την προσπάθεια.

Ας αφήσουμε ωστόσο το παρελθόν κι ας ασχοληθούμε με το κοντινό μέλλον. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται αύριο από την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο με μοναδικό στόχο τη νίκη. Την έχει ανάγκη και για λόγους ουσίας αλλά και εντυπώσεων γι' αυτό και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία πως θα έρθει αυτή. Δηλαδή με καλή, μέτρια ή κακή εμφάνιση.

Το Europa League δεν έχει τη λάμψη του Champions League. Όμως τη φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να τη δει ως μια χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα, και την δική του ευρωπαϊκή. Για να χτίσεις ουρανοξύστη εξάλλου πρώτα αρχίζεις από τις κολόνες, έτσι δεν είναι;

ΥΓ: Για την ιστορία, ο φτιαγμένος Μπουονανότε πήγε στην Τούμπα αλλά το μπόι του δεν έφτανε για ν' αποφύγει την ήττα με 2-1.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αυτή είναι η διαφορά (μας)

Διαβάστε επίσης

Είμαστε κι εμείς...

Είμαστε κι εμείς...

Μια... λεπτομέρεια που «κρατάμε» από το ματς στο Λουξεμβούργο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Άλλα έλεγε τότε...

Άλλα έλεγε τότε...

Νοέμβρης 2014, Οκτώβρης 2018, μια «κωλοτούμπα» (και τα εκατομμύρια του Champions League) δρόμος. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.