Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλα έλεγε τότε...

Άλλα έλεγε τότε...
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 - 16:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Και ξαφνικά, «είδομεν το φως το αληθινό». Θα βοήθησε ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης (βοήθειά μας). Και ξαφνικά, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ κατάλαβε πως δε γίνεται να σκορπάς αλόγιστα όλα τα χρήματα που εισπράττεις από το Champions League. Υπάρχει και κάτι που λέγεται Financial Fair Play. Υπάρχει και η σκληρή οικονομική πραγματικότητα της χώρας. Υπάρχουν τα έξοδα που απαγορεύεται να είναι περισσότερα από τα έσοδα.

«Αν δεν τα είχαμε φέτος τα λεφτά του Champions League τι θα γινόταν; Θα τινάζαμε την ομάδα στον αέρα; Δεν λειτουργούν έτσι τα μεγάλα κλαμπ. Ζεις από τα έσοδα σου. Έχουμε 23 εκατ. ευρώ έσοδα και 21 εκατ. ευρώ έξοδα, φέτος, δίχως να βάζω τα χρήματα από το Champions League μέσα. Αυτά τα χρήματα είναι στον κουμπαρά και θα δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε. Στόχος μας είναι η ΑΕΚ να είναι ανεξάρτητη. Να μην έχει ανάγκη κανέναν», είπε χθες, μεταξύ πολλών άλλων, ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο δείπνο που παρέθεσε στους ρεπόρτερ της ομάδας με αφορμή την ονομαστική του εορτή.

Είναι ο ίδιος ο οποίος τέσσερα χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 2014, παρέθετε συνέντευξη Τύπου και έκανε... largιές στο μιλητό και με ξένες τσέπες. «Τι καραμέλα είναι αυτή συνέχεια, οι επενδύσεις κι οι επενδύσεις. Ε βέβαια, αν βγάζουμε κάθε χρόνο 60-70 εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, 30 από το Τσάμπιονς Λιγκ, πουλάμε και 2-3 παίκτες, παντελονιάζουμε και λέμε ότι είμαστε κι επενδυτές», έλεγε τότε για τον Ολυμπιακό.

Αλλά δε χρειάζεται καν να πάμε πιο μακριά, ούτε δύο χρόνια δεν έχουν περάσει, Μάρτιος 2016 ήταν, από τη στιγμή που ο ίδιος πρότεινε το 40% των εσόδων από το Champions League να μοιράζονται στους ασθενέστερους της Super League. Κάθε μέρα ξεροσταλιάζουν στα κατά τόπους ΑΤΜ της χώρας οι... φτωχοί συγγενείς της Λίγκας κάνοντας ενημέρωση λογαριασμό αλλά τους βγάζει ανοιχτή παλάμη στην οθόνη...

Και για το γήπεδο βέβαια τώρα παραδέχεται ότι θα «τσιμπήσει» ένα 20άρικο (εκατομμύρια) από την Περιφέρεια για ένα γήπεδο που θα ΑΝΗΚΕΙ στην ΑΕΚ σε αντίθεση με το «Γ. Καραϊσκάκης» που χτίστηκε δίχως ένα ευρώ από την Πολιτεία και ο Ολυμπιακός φιλοξενείται επί 49 χρόνια και θα το επιστρέψει στη ΓΓΑ μετά το πέρας του συγκεκριμένου διαστήματος με όλο τον εξοπλισμό του, όπως θα έχει διαμορφωθεί.

Και στο μεσοδιάστημα, βεβαίως, ανακατασκεύασε κι άλλο ένα γήπεδο, της Ριζούπολης, ο Ολυμπιακός που ανήκει στον Απόλλωνα.

Όσο για τα περί συμμαχιών, το παρά... φύσιν ήταν που τρεις ομάδες που θέλουν να λέγονται μεγάλες και έπρεπε να είναι άκρως ανταγωνιστικές, διαφήμιζαν επί 2-3 χρόνια πόσο φίλοι είναι και φωτογραφίζονταν με αγκαλίτσες και φιλάκια. Που έλεγαν τα ίδια ακριβώς και στο ίδιο λεπτό αλλά όταν έφτασε η ώρα να βουτήξουν το χέρι στο... μέλι, «σφάχτηκαν» και διέλυσε η... λύκο-συμμαχία.

ΥΓ: Ωραία και η ατάκα που είπε ο κ. Μελισσανίδης για τον Λάζαρο. Όχι για την... Ανάσταση, η ιστορία εξάλλου θα δώσει τις απαντήσεις. Η ωραία ατάκα ήταν για τη δικαστική διαμάχη για το συμβόλαιο. «Αν δεν δικαιωθούμε στο διαιτητικό, τελείωσε η ιστορία», τόνισε. Μα γιατί; Δεν θα πάνε στο CAS; Στη FIFA; Μα αφού έχουν (;) νόμιμο συμβόλαιο με τον Χριστοδουλόπουλο, γιατί δεν τον τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί; Τι εννοείς, ΔΕΝ έχουν;

ΥΓ2: Κι αυτή η ατάκα για το πόσο καλός άνθρωπος είναι ο Σαββίδης, μόνο σε μένα φάνηκε ως... άνοιγμα προς την πλευρά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ;

Διαβάστε επίσης

Να κρατήσει αυτή η αγάπη

Να κρατήσει αυτή η αγάπη

Ο Μάνος και το κίνημα «όχι Μπουχαλάκη με... Κόστα Ρίκα» που εξασθένησε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Είμαστε κι εμείς...

Είμαστε κι εμείς...

Μια... λεπτομέρεια που «κρατάμε» από το ματς στο Λουξεμβούργο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.