Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη»

«Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη»
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018 - 08:49

Σ' αυτή την υπέροχη -μόνο εμφανισιακά- χώρα που λέγεται Ελλάδα, δυστυχώς, δεν πλήττεις ποτέ. Σ' ένα ματς στο οποίο πριν από την έναρξή του «φοβόσουν» ότι θα πλήξεις αφόρητα και θα δώσει αφορμές για -αγωνιστική- γκρίνια, συνέβησαν όλα τα υπόλοιπα εκτός απ' αυτό.

Αν ήμουν παίκτης του Ολυμπιακού, ειλικρινά, όταν θα έφτανα στο βοσκοτόπι που αποκαλείται αγωνιστικός χώρος Παμπελοποννησιακού θα έλεγα: «Εγώ εδώ δεν μπαίνω να παίξω». Η υγεία των ποδιών του ποδοσφαιριστή είναι η περιουσία του. Μ' αυτά βγάζει τον επιούσιο και θα ήταν απολύτως λογικό ν' αρνηθεί κάποιος ν' αγωνιστεί ρισκάροντας πιθανό τραυματισμό.

Αλήθεια τι θα συνέβαινε αν κάποιος τραυματίζονταν σοβαρά; Τί θα συνέβαινε και για την ομάδα που τον ακριβοπληρώνει, αλλά και για τον ίδιο και την μετέπειτα καριέρα του; Βλέπουμε... αγνώριστους παίκτες μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό. Παίκτες που παίρνουν την κατιούσα.

Η αστυνομία διέκρινε κίνδυνο ασφαλείας και εισηγήθηκε να μη γίνει ο αγώνας στη φυσική έδρα της Παναχαϊκής. Αλήθεια πότε και ποιός θα εισηγηθεί άρνηση τέλεσης αγώνα σε βοσκοτόπι σαν και το χθεσινό για λόγους ασφαλείας των παικτών; Δεν πρέπει κάποια στιγμή να γίνει η αρχή;

Η ΕΠΟ δίνει ΟΚ για τα ματς της διοργάνωσής της δίχως να επιθεωρεί τα γήπεδα; Έγινε επιθεώρηση κι αν ναι, ποιό σαΐνι άναψε πράσινο φως; Η ΕΠΟ ζητεί και τηλεοπτικά δικαιώματα για τη διοργάνωση αυτή; «Συγχαρητήρια» σ' αυτούς που βρίσκονται και πληρώνουν κιόλας...

Κι όπως είδαμε, «ευτυχώς» που η αστυνομία εισηγήθηκε να γίνει το ματς στο Παμπελοποννησιακό που κύλησαν όλα... ομαλά. Να μπουν σε κερκίδα τα ΜΑΤ και να κάνουν χρήση δακρυγόνων μπορούσαν και στη φυσική έδρα της Παναχαϊκής, δεν ήταν ανάγκη να γίνει αυτή η... περιττή μετακόμιση, έτσι δεν είναι; Το τί έγινε και, κυρίως, τί ΔΕΝ έγινε χθες στο Παμπελοποννησιακό νομίζω το είδαμε όλοι. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, πατεράδες και μαμάδες με παιδιά στην αγκαλιά είδαμε να τρέχουν να γλιτώσουν από τα δακρυγόνα.

Μετά τις «ομορφιές», φτάνουμε στα περί τιμωρίας του Ολυμπιακού για τα... σοβαρά (ναι, το διαβάσαμε κι αυτό) επεισόδια. Διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις τί ισχύει και απορείς με το... σαΐνι νομοθέτη. «Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη», είπε κάποιος.

«Οι πολλοί νόμοι σε μια χώρα είναι, όπως οι πολλοί γιατροί, σημείο αδυναμίας κι αρρώστιας», σημείωσε ένας άλλος. «Πριν υποφέραμε από τις παρανομίες. Τώρα υποφέρουμε από τους νόμους», τόνισε ένας τρίτος.

Δεν έχει σημασία ποιοί τα είπαν (έγραψαν όλοι τη δική τους σημαντική ιστορία), σημασία έχει το περιεχόμενο των λόγων τους. Στα δικά τους... Παμπελοποννησιακά και τις δικές τους ΕΠΟδιοργανώσεις θα ειπώθηκαν...

ΥΓ: Α, παίχτηκε και ποδόσφαιρο χθες στο Παμπελοποννησιακό. Δε βαριέσαι αδερφέ, ποιός νοιάζεται γι' αυτό;

Διαβάστε επίσης

Να κρατήσει αυτή η αγάπη

Να κρατήσει αυτή η αγάπη

Ο Μάνος και το κίνημα «όχι Μπουχαλάκη με... Κόστα Ρίκα» που εξασθένησε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Άλλα έλεγε τότε...

Άλλα έλεγε τότε...

Νοέμβρης 2014, Οκτώβρης 2018, μια «κωλοτούμπα» (και τα εκατομμύρια του Champions League) δρόμος. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.