Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιακοτέτ-οιος θα είναι ο δρόμος

Γιακοτέτ-οιος θα είναι ο δρόμος
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 - 13:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν ξέρω γιατί, αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στα αθλητικά πρωτοσέλιδα πριν από ακριβώς έναν χρόνο. «Τρόμαξα». Θυμήθηκα που βρισκόμασταν 365 μέρες πριν και κατάλαβα ότι σήμερα ο Ολυμπιακός δεν βιώνει και κανένα σοβαρό ποδοσφαιρικό δράμα.

Ναι, ΟΚ, είναι στο -6β. από τον ΠΑΟΚ κι αυτό δημιουργεί μια δύσκολη συνθήκη για τη συνέχεια αναφορικά με την προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου. Οι 10β. χαμένοι βαθμοί είναι πολλοί ύστερα από 10 αγωνιστικές. Πέρυσι ωστόσο μετά το 1/3 ο Θρύλος είχε απωλέσει 13β.

Εκτός όλων των άλλων, φέτος είναι ξεκάθαρο ότι η βαθμολογία αδικεί τον Ολυμπιακό ενώ πέρυσι, μάλλον, τον κολάκευε... Τη διαφορά κάνει ότι πέρυσι οι άλλοι έχαναν επίσης αρκετούς βαθμούς ενώ φέτος ο ΠΑΟΚ μπορεί και κερδίζει ενώ όταν δε μπορεί (βλέπε π.χ. την πρεμιέρα του με τον Αστέρα) ρίχνει καμιά... βουτιά ο Πρίγιοβιτς ή συνομωτεί το σύμπαν όπως συνέβη στο ματς του «Γ.Καραϊσκάκης».

Όπως και να 'χει, ο δρόμος των ερυθρολεύκων θα είναι πολύ δύσκολος και φέτος. Θα είναι τέτοιος. Ή μάλλον, θα είναι Γιακοτέτ-οιος. Άλλες φορές θα δυσκολεύεται μόνος του ο Ολυμπιακός, άλλες δεν θα παίρνει πέναλτι όπως έπρεπε να πάρει από τον διαιτητή Γιάκοτετ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Σημαντικό ωστόσο, ταπεινή μου γνώμη είναι αυτή, χαρακτηρίζεται για τον Θρύλο να συνεχίσει να βαδίζει στην ποδοσφαιρική κανονικότητα. Με τα λάθη του προφανώς. Έκανε, κάνει και θα κάνει κι άλλα. Πέρυσι πάντως δε φαινόταν πολύ φως στο τούνελ, φέτος είδαμε ήδη αρκετές μέρες με... λιακάδα και μοιάζει να υπάρχει κάτι πιο φωτεινό μπροστά. Μας... γελάν τα μάτια μας; Δε νομίζω.

***Και για να μην ψάχνεστε, πέρυσι τέτοια μέρα γράφαμε / διαβάζαμε τα εξής:

Γαύρος: Η τρέλα του Σισέ. Non stop δουλειά για τον «βράχο». Ποντάρει σε Μπεν.

Πρωταθλητής: Τα 4 αστέρια της λίστας Μοντέστο: Μαυροπάνος, Δουβίκας, Πασαλίδης, Μελιόπουλος.

Φως των Σπορ: Σεμπά και Πάρντο «έχουν» τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

SportDay: Το αλλάζει ο Σεμπά.

Sportime: Βίοι αντίθετοι. Τι ισχύει με τις περιπτώσεις των Καπίνο, Γιαννιώτη.

LiveSport: Κίνδυνος. Τα... σπρώχνει η Γουέστ Χαμ για Κέβιν.

Διαβάστε επίσης