Ντουντούκα
Γεμίζουμε το Καραϊσκάκη, φοράμε την ερυθρόλευκη και ξεκινάμε για την επιστροφή του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ στην κορυφή!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Μεταγραφή» αποτελεσματικότητας και βαθμών

«Μεταγραφή» αποτελεσματικότητας και βαθμών
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 - 08:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν λογικό και αναμενόμενο η διακοπή των αγώνων, λόγω εθνικής, να δώσει... χώρο για μεταγραφολογία. Εξάλλου, σ' αυτή την 3η διακοπή η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι πιο κοντά χρονικά από τις δύο προηγούμενες. Εξίσου λογικό είναι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, με στόχους, να προσπαθούν να βελτιώνονται εκμεταλλευόμενοι το χειμερινό «παράθυρο». Άλλες φορές λιγότερο κι άλλες περισσότερο τα κάνουν τα ψώνια τους οι ερυθρόλευκοι με το... δώρο Χριστουγέννων.

Στην παρούσα φάση ωστόσο, προέχει κάτι άλλο. Πριν φτάσουμε στον... μποναμά και ρίξουμε μια ματιά στις βιτρίνες, προέχει η... μεταγραφή αποτελεσματικότητας και βαθμών για τον Ολυμπιακό. Με την επανέναρξη των υποχρεώσεων ακολουθεί ένα (ακόμα) διάστημα-φωτιά όπου οι βαθμοί είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι.

Το ημερολόγιο γράφει: 25/11 Ατρόμητος-Ολυμπιακός, 29/11 Μπέτις-Ολυμπιακός, 3/12 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός, 9/12 Ξάνθη-Ολυμπιακός, 13/12 Ολυμπιακός-Μίλαν. Ακολουθούν κι άλλα ματς αλλά τα συγκεκριμένα μοιάζουν, στη θεωρεία τουλάχιστον, τα πιο δύσκολα, γεμάτα παγίδες. Πριν φτάσουμε στον Ιανουάριο λοιπόν προέχουν τα αποτελέσματα Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Αποτελέσματα στα οποία θα κριθεί οριστικά αν ο Ολυμπιακός θα είναι στην Ευρώπη και με την έναρξη του 2019 και, φυσικά, αν θα έχει μειώσει, διατηρήσει σταθερή ή χάσει κι άλλο την επαφή του με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Καταλαβαίνουμε όλοι μας, νομίζω, πόσο κομβικά είναι αυτά τα δύο.

Διαβάστε επίσης

Dont cry for them φίλε

Dont cry for them φίλε

Μια εικόνα, ένα κλάμα το βράδυ της Πέμπτης και μια... βουτιά στο χρόνο (μου). Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.