Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΑΕΚ βρήκε τη φωνή της

Η ΑΕΚ βρήκε τη φωνή της
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 - 19:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Γίνονται θαύματα στις μέρες μας. Γίνονται. Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Επί πολύ καιρό είχε καταπιεί το αμίλητο νερό.

Τα έκαναν γης μαδιάμ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα σπάζοντας πόρτες και εισβάλλοντας με το έτσι θέλω στους «Ζωσιμάδες» ωστόσο ο Ολυμπιακός έκανε μόνος την σχετική καταγγελία. Πρόσφατα, έξω από την Τούμπα, έγιναν επεισόδια πριν από το ματς με τον Άρη αλλά και πάλι οι κιτρινόμαυροι δεν «βρήκαν» αφορμή να πουν κάτι.

Μα τι λέω; Ακόμα και πέρυσι, πριν από το δικό τους ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όταν... κοιμήθηκαν παραμονή του αγώνα με -3β. και κεκλεισμένων των θυρών και ξύπνησαν μαθαίνοντας ότι -3β. δεν υπάρχει και θα παίξουν σε γεμάτο γήπεδο, το έπαιξαν... υπεράνω.

Και ξαφνικά λοιπόν, μίλησε. «Γιατί δεν αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Ολυμπιακό κι αφαιρέθηκαν από μας;» αναρωτήθηκε και χαρακτήρισε ίδια τα περιστατικά. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

Άραγε, γιατί δεν αναρωτήθηκε η ΑΕΚ για τους λόγους που δεν της αφαιρέθηκαν βαθμοί πέρυσι που διακόπηκε το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ; Γιατί δεν αναρωτήθηκε πως τη γλίτωσε όταν καθυστέρησε η σέντρα του ντέρμπι της με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για επεισόδια και χρήση δακρυγόνων; Πως δεν αναρωτήθηκε φωναχτά για τις ποινές-χάδι στους δύο διαδοχικούς τελικούς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ σε Βόλο και ΟΑΚΑ όπου έπεφταν οι μαχαιριές... σύννεφο και σε πανελλήνια ζωντανή μετάδοση;

Και φυσικά είναι ν' αναρωτιέται κανείς, ποιές είναι ακριβώς οι ομοιότητες των γεγονότων σε Πάτρα και ΟΑΚΑ; Κύπελλο από τη μία, πρωτάθλημα από την άλλη. Φιλοξενούμενος (ο Ολυμπιακός) από τη μία, γηπεδούχος (η ΑΕΚ) από την άλλη. Σκηνικό που άρχισε από έναν οπαδό του ΠΑΟ από τη μία, καρτέρι σε αστυνομικούς και ρίψη 90 μολότοφ (!) από την άλλη.

Αυτές και αρκετές άλλες είναι οι σημαντικές διαφορές των δύο... όμοιων περιστατικών. Έτσι είναι αν έτσι θέλουν να πιστέψουμε. Εμείς βεβαίως δεν θα το πιστέψουμε όπως δεν το πίστεψαν και οι δικαστές.

Διαβάστε επίσης

Dont cry for them φίλε

Dont cry for them φίλε

Μια εικόνα, ένα κλάμα το βράδυ της Πέμπτης και μια... βουτιά στο χρόνο (μου). Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.