Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όσα είπε ο Μπλατ (και) για τον Μαρτίνς

Όσα είπε ο Μπλατ (και) για τον Μαρτίνς
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 - 09:37
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Είμαστε σε μια διαδικασία και προσπαθούμε να χτίσουμε μια πραγματικά καλή ομάδα. Μπορεί να εύχεσαι ό,τι θες, πως θα γίνουν όλα με ένα κλικ. Ότι όλοι θα καταλάβουν τον ρόλο τους αμέσως και θα παίζουν όπως πρέπει. Όμως, δεν είναι ρεαλιστικό αυτό. Πρέπει να πας μέσα από τη φωτιά και μερικές φορές ίσως να καείς πριν μάθεις τι πρέπει να κάνεις».

Αυτό που μόλις διαβάσατε δήλωσε λέξη προς λέξη χθες ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά τη νίκη της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ. Περιέγραψε, όσο πιο συνοπτικά γινόταν αλλά με τόση μεγάλη σαφήνεια, πόσο δύσκολος είναι ο αθλητισμός και ειδικά στο υψηλό επίπεδο.

Θύμισε σε όλους εμάς τους απέξω πόσο επιπόλαιοι, για να το πω κομψά, ασκούμε υψηλή κριτική και κάνουμε αναλύσεις σε ολοκαίνουργιες ομάδες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη μήνα.

Παίρνω τις ατάκες του Μπλατ και μεταφέρομαι στα δικά μου... χωρικά ύδατα, το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να έχει πει τα συγκεκριμένα λόγια και ο Πέδρο Μαρτίνς. Και μάλιστα ο Πορτογάλος είχε κάθε δικαίωμα να το πει 100 φορές. Κι αυτό γιατί το ποδόσφαιρο είναι απείρως πιο δύσκολο από το μπάσκετ.

Επίσης ο 48χρονος τεχνικός άρχισε το χτίσιμο μιας ομάδας σχεδόν από το μηδέν, κράτησε για... στύλους στο δικό του οικοδόμημα μόνο τους Φορτούνη, Ομάρ, Κούτρη και Σισέ βρίσκοντας μάλιστα τους δύο τελευταίους στην... πορεία της διαδρομής ως τώρα λόγω τραυματισμού του ενός και μαθημάτων μυαλού του άλλου.

Και αγώνα παρά αγώνα, βδομάδα παρά βδομάδα ο Ολυμπιακός καλείται ν' απολογηθεί γιατί δεν παίζει (πάντα) μπαλάρα και, φυσικά, γιατί δεν φεύγει νικητής από το γήπεδο. Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν. Θα μπορούσα κι εγώ, όπως κι εσύ και ο άλλος, να αραδιάσω 1, 2, 100 πράγματα / επιλογές του Πορτογάλου για τα οποία αναρωτήθηκα.

Ε, και; Τί μου δίνει δίκιο; Ποιός, λογικά, ξέρει καλύτερα; Εγώ κι εσύ ή εκείνος που «τρώει» όλη τη μέρα του στο Ρέντη και βλέπει τους παίκτες στις προπονήσεις και βάζει το κεφάλι του στο... ντορβά ματς με ματς; Σκέψου (αν δεν το κάνεις ήδη, ξεκίνα να το κάνεις που και που πριν πεις αυθαιρεσίες) πριν απαντήσεις.

ΥΓ: Προφανώς ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να προσπαθεί να κερδίζει σε κάθε ματς και να το κάνει με στυλ. Άλλο αυτό κι άλλο το «είναι άχρηστοι όλοι, αλλάξτε τους» που ακολουθεί όταν δεν τα καταφέρνει. Υπάρχει μια τόση δα διαφορά.

ΥΓ2: Το αν είναι καλός ή όχι προπονητής ο Μπλατ, φαντάζομαι, το λέει η καριέρα του, δεν έχει ανάγκη τους επαίνους κανενός. Ωστόσο αξίζει κάθε φορά να τον ακούς να μιλάει. Είναι ένα πολύ beautiful mind.

Διαβάστε επίσης

4-2-3-νίκη ή 4-3-νίκη

4-2-3-νίκη ή 4-3-νίκη

Οι διαφορετικές διατάξεις, η υποχρέωση για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αποτέλεσμα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ένα μέτρο, να τ' αφήσω;

Ένα μέτρο, να τ' αφήσω;

Δεν ήταν κληρονομικό χάρισμα, το ίδιο «σενάριο» παίχτηκε ξανά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Red Sunday

Red Sunday

Ο Μαρτίνς κάηκε στον χυλό γι' αυτό θα... φυσήξει και το... γιαούρτι τώρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.