Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

4-2-3-νίκη ή 4-3-νίκη

4-2-3-νίκη ή 4-3-νίκη
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 - 10:26
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Προφανώς είναι πρόβλημα για τον Πέδρο Μαρτίνς και κατ' επέκταση τον Ολυμπιακό που δεν έχει στη διάθεσή απόψε (19.00) στο Περιστέρι έναν (Χασάν) από τους δύο βασικούς επιθετικούς του και ο άλλος (Γκερέρο) προέρχεται από απουσίας ενός μηνός. Προφανώς είναι πρόβλημα που «έχασε» και τον άλλο (Λάζαρος) που είχε κατά νου ως κατά συνθήκη εναλλακτική για την κορυφή της επίθεσης. Και προφανώς δεν είναι ό,τι καλύτερο που η ομάδα δίνει έναν τόσο δύσκολο και κομβικό αγώνα μετά από διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών.

Όμως, αυτή είναι η ζωή των μεγάλων ομάδων με τους υψηλούς στόχους. Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαίρου. Με απρόοπτα, με προβλήματα και δρόμους γεμάτος λακκούβες. Αυτό που πρέπει να κάνει λοιπόν ο Ολυμπιακός απόψε δεν είναι να εστιάσει στα προβλήματα που έχει αλλά τις λύσεις. Εξάλλου, όταν πήγε στο Ηράκλειο για το ματς με τον ΟΦΗ δεν είχε τον ίδιο αριθμό προβλημάτων. Είχε ωστόσο μεγαλύτερο αριθμό λάθος νοοτροπίας και χαμηλό δείκτη επιθυμίας και συγκέντρωσης με συνέπεια να ηττηθεί.

Το πιο σημαντικό απ' όλα λοιπόν είναι όσοι μπουν να παίξουν να έχουν... μαχαίρι στα δόντια. Ακούγεται κλισέ αλλά σε τέτοια ματς είναι το νο1. ΜΑΤΣ-μάχη είναι το αποψινό. Ματς (πρωταθληματική) επιβίωση. Δεν απαιτείται μπαλάρα, νίκη απαιτείται με όποια διάταξη, με όποιο σύστημα, με όποιες επιλογές. Η κατάληξη πρέπει να είναι ΜΙΑ, δηλαδή η νίκη.

Διαβάστε επίσης

Ένα μέτρο, να τ' αφήσω;

Ένα μέτρο, να τ' αφήσω;

Δεν ήταν κληρονομικό χάρισμα, το ίδιο «σενάριο» παίχτηκε ξανά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Red Sunday

Red Sunday

Ο Μαρτίνς κάηκε στον χυλό γι' αυτό θα... φυσήξει και το... γιαούρτι τώρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.