Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αλή Μπαμπάδες και Αλή Τζαμπάδες

Αλή Μπαμπάδες και Αλή Τζαμπάδες
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 - 10:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Λένε ότι τα ωραιότερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή. Βλέποντας αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ φέτος, το επιβεβαιώνεις. Επί σειρά ετών η πιο σοβαρή ασχολία των κιτρινόμαυρων (που ανήκαν στην πρώην πια συμμαχία) ήταν η προσπάθεια αποδόμησης των ερυθρόλευκων επιτευγμάτων.

Όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και όταν φτάνεις στο σημείο το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ να είναι από τα... κινέζικα και καλύτερός σου «παίκτης» η... προπαγάνδα, θα γκρεμοτσακιστείς και θα κάνεις και κρότο.

Και τι δεν έχουμε ακούσει (και) από κιτρινόμαυρα χείλη τα τελευταία χρόνια. «Κλέβει τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και όταν βγαίνει στην Ευρώπη διασύρεται», έλεγαν. Αν υιοθετήσουμε τον συλλογισμό τους, το περυσινό πρωτάθλημα της ΑΕΚ ήταν κλεψιμαίικο γι' αυτό και ακολούθησε το φετινό «ξεβράκωμα» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακούσαμε κι άλλα. Για Γκρανκάσες και Αλή Μπαμπάδες αλλά στην πραγματικότητα μόνο Αλή... Τζαμπάδες βλέπουμε. Ουπς, γράψτε λάθος. Και Αλή Μπαμπάδες βλέπουμε και είναι εκείνοι που κλέβουν (ή προσπαθούν) βαθμούς από τον Ολυμπιακό τις Κυριακές τα τελευταία χρόνια.

Τελικά είναι όντως διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Θα πάει στην Πορτογαλία να παίξει με τη Μπενφίκα την τελευταία αγωνιστική για να γράψει μια διαφορετική ιστορία, την... άποντη ιστορία σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι διαφορετικό και το να παίζεις μετά από τόσα χρόνια στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ και να το... γιορτάζεις με μολότοφ και επεισόδια που διασύρουν τη χώρα σε όλο τον πλανήτη.

ΥΓ: Το... ποίημα «κλέβουν τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και διασύρονται στην Ευρώπη» προφανώς δεν ταίριαζε στον Ολυμπιακό. Βλέπετε, για να είσαι συνεχώς μεταξύ 20ης και 30ης θέσης στο ranking της ΟΥΕΦΑ μάλλον κάτι κάνεις καλά όταν παίζεις στην Ευρώπη, κερδίζεις και παίρνεις βαθμούς δηλαδή. Ήταν μια... τόση δα λεπτομέρεια αυτό που δεν ήθελαν να τους χαλάσει την ιστορία.

Διαβάστε επίσης

Η μεγάλη εικόνα

Η μεγάλη εικόνα

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για αυτό που μένει «πάνω» από σκορ και αριθμούς...

Ένα μέτρο, να τ' αφήσω;

Ένα μέτρο, να τ' αφήσω;

Δεν ήταν κληρονομικό χάρισμα, το ίδιο «σενάριο» παίχτηκε ξανά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

4-2-3-νίκη ή 4-3-νίκη

4-2-3-νίκη ή 4-3-νίκη

Οι διαφορετικές διατάξεις, η υποχρέωση για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αποτέλεσμα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.