Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μεγάλη εικόνα

Η μεγάλη εικόνα
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 - 12:06
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν ανήκω σ' αυτούς που ενθουσιάστηκαν με το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού. Κι αυτό επειδή θεωρώ ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που δημιούργησε μια εξαιρετική προϋπόθεση να φύγει με κάτι σπουδαίο από την Ισπανία και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Κατά κάποιο τρόπο, αδίκησε τον εαυτό του και την προσπάθειά του. Το προφανές και... εύκολο είναι να πούμε: δεν είχε τον κλασικό γκολτζή και γι' αυτό δεν σκόραρε.

Δεν θα είναι ψέμα αν το πει κανείς. Εξάλλου, όταν το επισημαίνει ο πλέον αρμόδιος (προπονητής) τί νόημα έχει να ειπωθεί κάτι επιπλέον; Όμως, δεν θα είναι και η μόνη αλήθεια η επισήμανση της απουσίας γκολτζή. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε απλά φάσεις χτες που απαιτούνταν η ικανότητα ενός γκολτζή για να γίνουν γκολ.

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ απ' αυτές που δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίο και κλασικό 9άρι για να τις τελειώσεις. Όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού επιβάλλεται να μπορείς να κάνεις τα απλά, ν' ανταποκρίνεσαι στο μίνιμουμ των απαιτήσεων.

Ας μη μείνουμε ωστόσο σ' αυτό γιατί στο κείμενο δεν υπάρχει αρνητική προδιάθεση. Το αντίθετο συμβαίνει. «Πάνω» από σκορ και αριθμούς. Πάνω από τελικές, από ευκαιρίες και κουβέντα για λάθη ή αστοχίες είναι η «μεγάλη» εικόνα. Κι αυτή, αν κάνουμε μια πρώτη σούμα της σεζόν ως τώρα, είναι πολύ θετική. Μερικούς μήνες μακριά είναι η περυσινή εικόνα ενός ανήμπορου Ολυμπιακού που αδυνατούσε να κερδίσει ακόμα και τις μικρομεσαίες ομάδες της Super League.

Και τώρα βλέπουμε μια ομάδα που έχει αποκτήσει μια ταυτότητα. Μια ομάδα που παράγει ποδόσφαιρο, κανονικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που πάει στο σπίτι ενός συνόλου που υπέταξε στο «Καμπ Νόου» τη Μπαρτσελόνα μόλις... προχθές. Την ομάδα που, όπως σημειώναμε χθες, είναι 3η στο passing game στο ισπανικό πρωτάθλημα και διαθέτει παίκτες αρκετών εκατομμυρίων.

Μέχρι τώρα λοιπόν βλέπουμε έναν Ολυμπιακό που έχει απομακρυνθεί από εκείνη τη δύσκολη αφετηρία. Δεν έχει φτάσει στον προορισμό, αργεί ακόμα, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η ρότα που έχει τραβήξει για 'κει είναι. Ας κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να δέσει το καράβι εκεί που πρέπει. Το αξίζει.

Διαβάστε επίσης