Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «ζυγαριά» των εντυπώσεων

Η «ζυγαριά» των εντυπώσεων
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 - 09:54
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Γίνεται μια ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια από χθες, από κάποιους συγκεκριμένους αυτό όχι βγαλμένους από... κλήρωση, να μπουν δίπλα-δίπλα στο κάδρο των εντυπώσεων ο μη καταλογισμός πέναλτι στη... μανσέτα του Βιεϊρίνια με τη Λαμία και στο... μισό παπούτσι πιο μπροστά του Βούκοβιτς στη φάση του 2-0 με τον Παναιτωλικό.

Τους συμπονάμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι είναι η δουλειά τους αυτό, να ωραιοποιήσουν καταστάσεις στα χρόνια της «εξυγίανσης» και της επιστροφής των Σαββατοκύριακων και, εσχάτως, των Δευτέρων. Αυτό ωστόσο, δυστυχώς για 'κείνους, δε σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί που χάφτουν ακόμα το «ρούχο» της ιμιτασιόν αντικειμενικότητας που είχαν ντυθεί από την πρώτη στιγμή.

Βλέπετε, κι ένα 3χρονο καταλαβαίνει ότι είναι εντελώς διαφορετικό να μην υποδεικνύεται ένα τόσο εξόφθαλμο πέναλτι σε ματς που είναι στο 0-0 και άλλο πράγμα να γίνεται το 1-0, 2-0 με το... μισό παπούτσι να προεξέχει, αυτό δηλαδή που λέμε τηλεοπτικό οφ σάιντ. Είναι επίσης εντελώς άλλο να μη βρίσκεται πίσω στο σκορ μια ομάδα που... ασθμαίνει (ΠΑΟΚ) και πιθανότατα δεν θα μπορούσε ποτέ να... γυρίσει το ματς, και άλλο μια ομάδα που... κεντάει και κάνει ένα από τα καλύτερα ημίχρονα όλων των ομάδων φέτος (Ολυμπιακός) στο πρωτάθλημα, να κάνει πιο στέρεο το προβάδισμα που ήδη είχε.

Όπως γράφαμε και στο προηγούμενο blog, στο «γήπεδο» των ποδοσφαιρικών εντυπώσεων, ξέρουμε ήδη τον πρωταθλητή. Είναι ο Ολυμπιακός αφού όλοι έχουν παραδεχθεί ότι είναι ο καλύτερος και πιο ποιοτικός. Ουπς, συγνώμη, λάθος. Όχι όλοι. Δεν το έχουν παραδεχθεί εκείνοι που έχουν κάνει επάγγελμα αυτό που λέγαμε παραπάνω.

Και δεν είναι μόνο αυτές οι διαφορές. Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας, μετά τη λήξη του αντίστοιχου αγώνα στην Τούμπα πριν από δύο αγωνιστικές, δήλωσε ότι η ομάδα του αξίζει περισσότερο σεβασμό από τους διαιτητές αφού είδε τον δικέφαλο να δυσκολεύεται και εν τέλει να παίρνει προβάδισμα στο σκορ με επιθετικό φάουλ που δεν του καταλογίστηκε. Χθες ο Δέλλας δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ που όπως είπαμε, ασθμαίνει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν φέτος, έφτασε σε μια νίκη στην οποία πιθανότατα δεν θα έφτανε, χάρη στο αλά Γκρεγκ Λουγκάνις μακροβούτι του Πρίγιοβιτς. Έχει περάσει καιρός αλλά δεν το ξεχνάμε... Και πώς να ξεχαστεί άλλωστε.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά που θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε. Δεν έχει νόημα αφού όπως προείπαμε στη «ζυγαριά» των εντυπώσεων ξέρουμε τον αληθινό ποδοσφαιρικό νικητή που έγινε ξεκάθαρο στο μεταξύ τους ντέρμπι στο Γ.Καραϊσκάκης όπου... κοιμήθηκε ο Μεγαλοδύναμος. Ξέρουμε επίσης κι εκείνον που το φινάλε της σεζόν θα τον βρει να του αποδίδονται οι τιμές (μηδενικές προφανώς) που δεν του αξίζουν.

Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο τα όσα συμβαίνουν διαιτητικά εντός των τεσσάρων γραμμών, είναι και τα (ακόμα χειρότερα) που συμβαίνουν εκτός αυτών, δηλαδή σε περιβάλλοντες χώρους γηπέδων όπου υπάρχει ο εξής κανόνας: οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν κάνουν ποτέ επεισόδια, τα μάγουλα των άλλων πέφτουν πάνω στα δικά τους χέρια. Τα... μακριά χέρια της εξυγίανσης που έγραψε και ο Κώστας Καραπαπάς.

Διαβάστε επίσης

Το «δικό τους» ματς

Το «δικό τους» ματς

Το πλήγμα στα «φτερά» και η (μοιάζει να είναι) αναπόφευκτη μετατόπιση. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Η μεγάλη εικόνα

Η μεγάλη εικόνα

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για αυτό που μένει «πάνω» από σκορ και αριθμούς...