Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας προσθέσουμε εμείς μερικά κόμματα

Ας προσθέσουμε εμείς μερικά κόμματα
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 - 08:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού». Έτσι αρχίζει ένα κείμενο στο οποίο η επικοινωνία του ΠΑΟΚ δεν θα προσέθετε ούτε τελεία. Αφού δεν μπήκαν στον κόπο εκείνοι, ας μπούμε εμείς να προσθέσουμε μερικά... κόμματα.

1) Ο ΠΑΟΚ δεν προσποιείται ότι είναι κατώτερος, ΕΙΝΑΙ και το διαπιστώνουν όλοι όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο και το λεξιλόγιό τους δεν περιορίζεται μόνο στα: ΠΑΟΚ, λαός, Ιβάν, μας έκλεψαν, πρωτάθλημα.

2) «Αυτό είναι πρωταθλητισμός», γράφτηκε. Πώς μπορεί να ξέρει για πρωταθλητισμό ένας οργανισμός με δύο στην τροπαιοθήκη του και το τελευταίο χρονολογείται από την εποχή που οι τηλεοράσεις ήταν ασπρόμαυρες; Λίγο-πολύ τις ίδιες γνώσεις επί του θέματος με την ΑΕΛ έχει, ας ρωτήσουν τον Άρη καλύτερα που έχει περισσότερα.

3) «Και αν πέρυσι κάποιοι έκαναν ό,τι πέρασε από το χέρι τους για να χάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ...», τονίστηκε. Το μακρύ χέρι του οπαδού που πέταξε ρολό ταμειακής στον Γκαρθία και το όπλο που μπήκε με προεδρική συνοδεία στον αγωνιστικό χώρο... έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

4) «Έχει ενεργοποιηθεί ο πιο χυδαίος προπαγανδιστικός μηχανισμός», διαβάσαμε. Κάτι πιο χυδαίο από το χέρι-πέναλτι του Βιεϊρίνια στη Λαμία, δύσκολα θα βρει κανείς στη φετινή σεζόν.

5) «Φέτος όλοι «βλέπουν» πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ωστόσο εκείνοι που ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με την υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου την εποχή της «παράγκας», εκείνοι που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τις αιτίες που ευθύνονται για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει την προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη», συνέχισε το περιβόητο κείμενο.

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι η ομάδα που κέρδιζε τα πρωταθλήματα τα προηγούμενα χρόνια δεν υποβάθμιζε το προϊόν ούτε δυσκολεύονταν ν' ακολουθήσει την προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη. Μπορεί να ρωτήσει και ομάδες όπως η Μάντσεστερ, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο, η Μπενφίκα (έχει αποκλειστεί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ολυμπιακό) από ποιόν έχουν χάσει πρόσφατα στην Ελλάδα και φυσικά να ρίξει μια ματιά στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ να δει ποιός ήταν συνεχώς μεταξύ 20ης και 30ης θέσης. Άλλος δυσκολεύεται ν' ακολουθήσει την Ευρώπη και παραμένει δίχως νίκη όταν στρώνεται το «καλό» ποδοσφαιρικό σεντόνι στα πόδια του, πέρυσι αποκλείστηκε από κάποια Έστερσουντ και τώρα χάνει μέσα-έξω από τη Βίντι και περιμένει... δώρο από άλλον για να προκριθεί.

6) «Βγήκαν από τα λαγούμια τους οι "τιτάνες" της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας και επιχειρούν τώρα να εξομοιώσουν το χέρι του Βιερίνια στην Λαμία με 20 χρόνια και βάλε λειτουργίας της παράγκας που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο». ΟΚ, αφού παραδεχθώ ότι τιτάνα της ενημέρωσης δεν με θεωρώ, θα παραπέμψω ξανά στην απάντηση νο5.

7) «Η συνωμοσιολογία γύρω από το δήθεν «δοσμένο πρωτάθλημα στον χαλίφη» προσφέρει το απαραίτητο άλλοθι σε εκείνους τους ιδιοκτήτες ομάδων που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον Ιβάν Σαββίδη ώστε να αιτιολογούν τη δική τους αποτυχία, αλλά και να δικαιολογούν τη δική τους απροθυμία να ενισχύσουν τις δικές τους ομάδες ώστε να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο», γράφτηκε επίσης.

Α, εδώ θα συμφωνήσω. Είναι σχεδόν όλο το «ζουμί». Ότι μοιάζει ασυναγώνιστος ο Ιβάν στην παρούσα φάση, μοιάζει. Τις καλύτερες «μεταγραφές» έχει κάνει. Έχει παρελάσει από την Τούμπα ως έμμισθος υπάλληλος του δικεφάλου όποιος έχει βάλει σφυρίχτρα στο στόμα εντός (Σαραϊδάρης, Τεβεκέλης κτλ) και εκτός (Μίχελ) Ελλάδας εδώ και κάμποσα χρόνια. Και συνεχώς το μεγαλώνει το... ρόστερ δίνοντας και θέσεις στο τηλεοπτικό γυαλί. Ομολογουμένως, πώς να τον ανταγωνιστείς τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο; Δε χρειάζονται πολλές τελικές και καλό ποδόσφαιρο για να κερδίσεις. Η υποκριτική ικανότητα του Πρίγιοβιτς και το κρυφό ταλέντο του Βιεϊρίνια στο βόλεϊ αρκούν.

8) «Τι θέλει επίσης να επιτύχει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός; Να δημιουργήσει ενοχικό σύνδρομο για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει στον ΠΑΟΚ», συνέχισε.

Όχι, γι' αυτό είμαστε σίγουροι. ΚΑΝΕΝΑ ενοχικό σύνδρομο δεν θα δημιουργηθεί στον ΠΑΟΚ. Έχουν καταλάβει άπαντες ότι στόχος είναι ο εξής απλός: πρωτάθλημα με ΟΠΟΙΟ τρόπο. Εξάλλου, τί ενοχές να έχουν άνθρωποι που πανηγύριζαν μια πρόκριση στο κύπελλο σ' ένα ματς-σταθμό σε συνθήκες διεξαγωγής του στην Τούμπα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ένα ματς με ψάρια και φωτιές στον πάγκο του Ολυμπιακού, στο οποίο είχαν δαρθεί παίκτες όπως ο Σαβιόλα και ο Τσόρι σε ζωντανή μετάδοση και στο φινάλε ακούγαμε: «δεν ήρθαν για μπαλέτο» και «έγινε τίποτα φοβερό;»

9) «Εξάλλου ο ΠΑΟΚ έχει υπάρξει το μεγαλύτερο θύμα του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στην Ελλάδα. Ο λαός του ΠΑΟΚ γνωρίζει περισσότερο από τον κάθε ένα τι θα πει αδικία».

Εδώ δεν έχει να πει πολλά κανείς. Είναι φράσεις που πλέον λέγονται / γράφονται από... μόνες τους και μοιάζουν ν ' αποτελούν το άτυπο... τεστ dna κάποιου για το αν είναι ΠΑΟΚ. Λες αυτές και περνάς το τεστ με άριστα.

10) «Μα είμαστε σοβαροί; Πως μπορεί να αμφισβητήσει κανείς μία ομάδα που στις εγχώριες διοργανώσεις έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα;», έγραψε. Ρώτα το χέρι του Βιεϊρίνια, έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να σου πει.

11) «Είναι εκείνοι που είδαν τους πιο απίθανους προπονητές να παίρνουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αλλά δεν τους ένοιαζε η απόδοση της "ομάδας του Προέδρου" που κατακτούσε τα πρωταθλήματα και χαχάνιζαν ικανοποιημένοι από την κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθώντας το "αφεντικό" να λέει πως "έχουμε να δούμε και τα πλέι οφ"». Το δίκιο σου... βουνό φίλε μου. Έχει... γεμίσει την Ευρώπη με «απίθανους» προπονητές ο Ολυμπιακός. Μέχρι τη Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε), τη Μονακό (Ζαρντίμ), και την Πρέμιερ Λιγκ (Σίλβα) έφτασαν τα... πλοκάμια της. Ενώ π.χ. από τον πάγκο του ΠΑΟΚ έχουν παρελάσει κοτζάμ Στανόγεβιτς, Ίβιτς και Τούντορ για τους οποίους... σφάζεται η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Πέρασε και ο Άγγελος αλλά αυτός φαίνεται πως είχε καλό... δόντι και πλέον είναι στην Εθνική.

12) «Για αυτό τσιρίζουν οι προπαγανδιστές στα ραδιόφωνα. Για αυτό γράφουν "κατεβατά" σε εφημερίδες και ιστοσελίδες». Για να είμαστε δίκαιοι φίλε, κι εσύ δεν πήγες πίσω. Κι εσύ... κατεβατό έγραψες. Ταλαιπωρία σκέτη να διαβαστεί όλο. Σε παραπέμπω στο Νο9, αρκούσε για να... πείσεις τους συγκεκριμένους που ήθελες γιατί προφανώς κανένας άλλος, δεν...

Διαβάστε επίσης

Το «δικό τους» ματς

Το «δικό τους» ματς

Το πλήγμα στα «φτερά» και η (μοιάζει να είναι) αναπόφευκτη μετατόπιση. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα κόκκινα γιλέκα

Τα κόκκινα γιλέκα

Ο Θρύλος κόντρα στη διπλωματία του «να θυμάσαι τα γενέθλια μιας γυναίκας και να ξεχνάς την ηλικία της». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.