Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κι όμως ο Ολυμπιακός προηγείται

Κι όμως ο Ολυμπιακός προηγείται
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 - 10:00
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κοιτάς τον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας. ΠΑΟΚ 35, Ολυμπιακός 27. Οι αριθμοί είναι απόλυτοι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα στην πορεία για τον τίτλο. Τον τρόπο τον έχουμε δει όλοι μας, τον έχουμε επισημάνει, αλλά στο παρόν κείμενο ας τον αφήσουμε στην άκρη. Κι αυτό γιατί, κατά την ταπεινή μας γνώμη, αξίζει να υπογραμμίσουμε κάτι απείρως πιο σημαντικό.

Όταν ο Ολυμπιακός άρχιζε στις 26 του περασμένου Αυγούστου, κόντρα στον Λεβαδειακό, τη φετινή του πορεία στην εγχώρια Λίγκα ήταν άπειρα τα δύσκολα ερωτήματα που βασάνιζαν τα μυαλά όλων μας. Το πιο σοβαρό ήταν: πόσο γρήγορος θ' αποδειχθεί ο «μάστορας» στο χτίσιμο μέσα στα περυσινά ποδοσφαιρικά «χαλάσματα»; Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που άρχιζε, σχεδόν, από το μηδέν και, υποτίθεται, οι βασικοί ανταγωνιστές του, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, συνέχιζαν σε στέρεες βάσεις που είχαν βάλει από πέρυσι.

Άρα, αυτός που ουσιαστικά άρχιζε με μειονέκτημα και μάλιστα σημαντικό, ήταν ο Ολυμπιακός. Ο δικέφαλος ήταν στο -2β. της βαθμολογίας με την έναρξη αλλά ο Ολυμπιακός ήταν στο -100β. με βάση την ποδοσφαιρική λογική και πραγματικότητα.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Ύστερα από 13 αγωνιστικές ποιός από τους τρεις δείχνει πιο κοντά στον τίτλο της ποδοσφαιρικής κανονικότητας; Ποιός από τους τρεις σε πείθει ότι έχει μια γερή βάση αφενός για αποδώσει ακόμα καλύτερα στο μέλλον και αφετέρου να διεκδικήσει τίτλους; Ποιοί δύο από τους τρεις δείχνουν περισσότερο δυσλειτουργικοί και δίχως πολύ μέλλον με την σημερινή τους εικόνα; Ποιοί σε πείθουν ότι χρειάζονται γενναίες τομές για να λειτουργήσουν σωστά στην πορεία;

Νομίζω με... πιάσατε. Και είμαι βέβαιος ότι συμφωνούμε. Η ομάδα που έρχεται μέρα με τη μέρα, αγωνιστική με αγωνιστική με μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ορμή είναι ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα που είναι σε αποσύνθεση είναι η περυσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Και η ομάδα που... τρικλίζει και κερδίζει συνεχώς με τεχνητές, εξυγιαντικές, αναπνοές είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όχι η δική μου κατασκευασμένη. Τη βλέπουν όλοι, ή μάλλον όσοι επιτρέπουν στον εαυτό τους να τη δει. Οι υπόλοιποι δεν θέλουν να τη δουν.

Και το καλύτερο δώρο που έχουν να κάνουν στον Ολυμπιακό, είναι να συνεχίσουν να παριστάνουν ότι δεν τη βλέπουν γιατί, εν τέλει, πάντα το ποδόσφαιρο είναι εκείνο που κερδίζει. Κι αν δεν το σέβεσαι, έρχεται αργά ή γρήγορα με φόρα και σε ρίχνει στον... Καιάδα.

ΥΓ: Ο διευθυντής επικοινωνίας του ΠΑΟΚ (ναι ο «έγινε τίποτα φοβερό»;) έγραψε στο instagram: «όταν έχεις μάθει να μην πέφτεις στον εκνευρισμό που θέλουν να σου δημιουργήσουν». Πως φαίνεται ότι δεν ακολουθεί τον «λογαριασμό» του Κυριάκου ο Πρίγιοβιτς... #InTheBoxWeDive

ΥΓ2: Μετά από χρόνια ολόκληρα που στην ΑΕΚ πιπιλούσαν την καραμέλα περί χάρτινου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού (2007/08) στην υπόθεση Βάλνερ, το δικό τους πρώτο μετά από 24 χρόνια κατακτήθηκε με βαθμούς που αφαιρέθηκαν από τους αντιπάλους σε δικαστικές αίθουσες. Μετά από 10ετίες που ο ΠΑΟΚ αποτελεί τον Νίκο Ξανθόπουλο του ελληνικού ποδοσφαίρου καταγγέλλοντας ΕΠΟ, ΚΕΔ, Κυβερνήσεις, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, GreenPeace, 15μελή σχολείων, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, δήμους, κοινότητες και ζωές σε άλλους γαλαξίες, πάει να κατακτήσει το πρώτο δικό του στην εποχή των έγχρωμων τηλεοράσεων παίζοντας αποκρουστικά και αγκαζέ με όλους αυτούς που κατήγγειλε μέχρι «χθες». Η ζωή, όπως έχουμε ξαναπεί, γράφει τα πιο ωραία σενάρια...

Διαβάστε επίσης

Να φέρει 6άρες!

Να φέρει 6άρες!

Η πιο δύσκολη... ζαριά είναι το αποψινό ματς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Όχι Τζήλος, Γύλος

Όχι Τζήλος, Γύλος

Remake της ταινίας «η σωφερίνα» με τον Αυλωνίτη γυρίστηκε την Κυριακή το μεσημέρι (09/12) στην Ξάνθη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.