Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να φέρει 6άρες!

Να φέρει 6άρες!
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 - 10:38
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Γίνονται ποδοσφαιρικά θαύματα στις μέρες μας σαν κι αυτό που κυνηγάει απόψε ο Ολυμπιακός; Η απάντηση είναι απλή: αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να το καταφέρει κι ένα γήπεδο στο οποίο μπορεί να συμβεί, είναι ο Ολυμπιακός και το «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναμφίβολα αισθάνεσαι δέος στη θέα της φανέλας της Μίλαν. Το φορτίο της είναι τεράστιο, μιλάμε για ένα από τα πέντε πιο «βαριά» (υποκειμενικό μπορεί να θεωρηθεί αυτό, διαφωνήστε ελεύθερα) ποδοσφαιρικά brand. Είναι η ομάδα που ακολουθεί τη Ρεάλ σε κατακτήσεις του Κυπέλλου πρωταθλητριών, νυν Τσάμπιονς Λιγκ, με 7 έναντι 13 των Μαδριλένων.

Είναι ωστόσο και μια ομάδα που τώρα προσπαθεί να συνέλθει από τα δικά της «πέτρινα» χρόνια. Γι' αυτό εξάλλου, αν ρίξει κανείς σήμερα μια ματιά στο ranking της ΟΥΕΦΑ θα δει κάτι που πριν από κάμποσα χρόνια έμοιαζε αδιανόητο, ο Ολυμπιακός (35ος) πιο ψηλά, αρκετά πιο ψηλά για την ακρίβεια, από τους «ροσονέρι» (75οι). Όμως, είπαμε. Απόψε δεν παίζει η ιστορία των δύο συλλόγων. Παίζει το παρόν τους.

Και το παρόν αφήνει ελπίδες στον Ολυμπιακό ο οποίος ακόμα και στο Μιλάνο θα είχε καλύτερη τύχη από 'κείνο το άδικο, για την εικόνα του αγώνα εις βάρος του 3-1, το οποίο ήταν αποτέλεσμα ενός ολοκληρωτικού μπλακ άουτ 9 λεπτών. Αλλά ας μην πάμε και τόσο... μακριά. Πριν από μόλις δύο εβδομάδες στη Σεβίλλη, πιο εύστοχος και πιο τυχερός να ήταν ο ολυμπιακός σε κάποιες στιγμές δεν θα χρειάζονταν απόψε νίκη με κομπιουτεράκι (2-0, 3-1 ή με +3 γκολ διαφορά).

Ό,τι έγινε, έγινε ωστόσο. Μια... ζαριά είναι το αποψινό ματς για τον Θρύλο ο οποίος δε φημίζεται για τη ρέντα του φέτος και καλείται να φέρει 6άρες...

Διαβάστε επίσης

Θρύλος vs Μίλαν: 171 - 9

Θρύλος vs Μίλαν: 171 - 9

Ο Σπύρος Γρομητσάρης σχολιάζει…Δεν έχεις ιδέα τί συνέβη χτες βράδυ, μετά από καιρό θ' αρχίσεις να καταλαβαίνεις.

Θρύλος... boom!

Θρύλος... boom!

Μια βραδιά... ξεβρακώματος και αύξησης του Ολυμπιακού πληθυσμού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.