Ντουντούκα
Στροφή στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης τώρα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Θρύλος... boom!

Θρύλος... boom!
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 - 10:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μετά το τέλος του β' παγκοσμίου πολέμου στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου ανέβηκαν ασυνήθιστα τα νούμερα των γεννήσεων σ' ένα φαινόμενο που «βαφτίστηκε»: baby boom. Από το 1944 έως το 1961 γεννήθηκαν στις ΗΠΑ περισσότερα από 65 εκατομμύρια παιδιά. Κάθε 7 δευτερόλεπτα ερχόταν στον κόσμο κι ένα μωρό δηλαδή. Μελέτες της περιόδου έδειξαν ότι στην απόφαση των ζευγαριών να κάνουν παιδί συνέβαλε το αίσθημα της ασφάλειας που είχαν πια μετά το φινάλε του πολέμου.

Στο baby boom που θα παρατηρηθεί μετά από 9 μήνες με επίκεντρο τον Πειραιά αλλά και όπου υπάρχουν Ολυμπιακοί στον πλανήτη, ο ιστορικός του μέλλοντος γνωρίζει από τώρα τι θα αναφέρει ως αιτία: Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1.

Πέρα από την χιουμοριστική μας διάθεση, βραδιές σαν κι αυτή της 13ης Δεκέμβρη 2018, γίνεται... boom στον Ολυμπιακό πληθυσμό. Boom ηθικού. Boom πίστης. Boom χαράς. Boom περηφάνιας. Boom στην αριθμητική πρόοδο του πληθυσμού των φίλων του Ολυμπιακού. Τί ομάδα θα μπορούσε να επιλέξει άραγε ένας αναποφάσιστος πιτσιρίκος την Πέμπτη που θα έβλεπε όλο αυτό; Και για να μην ξεχνιόμαστε, την Πέμπτη, νωρίτερα, κέρδισε σ' ένα σημαντικό ματς και η ομάδα μπάσκετ στην Ευρωλίγκα που δείχνει ικανή να φτάσει σ' ένα ακόμα final 4.

Το μεγαλύτερο Boom βεβαίως έγινε στα μάτια όλων όσοι αμφισβητούν τον Ολυμπιακό. Εκείνων που φαντασιώνονται «επιχειρήματα» προσπαθώντας να κρύψουν την αλήθεια. Κατά βάθος γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι μόνο για λίγο καιρό μπορείς να τους ξεγελάς (σχεδόν) όλους, για όλο τον καιρό αρκετούς (τους χαζούς), όλους για όλο τον καιρό ΔΕΝ γίνεται να τους κοροϊδεύεις. Έρχεται μια βραδιά... boom που «ξεβρακώνει» τον απατεώνα και επιβραβεύει εκείνον που έχει αξία.

Διαβάστε επίσης

Fast thinkers

Fast thinkers

Μαθήματα... τριγωνομετρίας από Νάτχο και Γκιλιέρμε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Θρύλος vs Μίλαν: 171 - 9

Θρύλος vs Μίλαν: 171 - 9

Ο Σπύρος Γρομητσάρης σχολιάζει…Δεν έχεις ιδέα τί συνέβη χτες βράδυ, μετά από καιρό θ' αρχίσεις να καταλαβαίνεις.

Να φέρει 6άρες!

Να φέρει 6άρες!

Η πιο δύσκολη... ζαριά είναι το αποψινό ματς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.